Ogólne > Rodzina ...
szkoła...
asiczka:
ogromna prosba z mojej strony- niemoge nigdzie znalezc informacji czy w aalborg lub jego okolicach jest moze jakies polskie liceum?jest to dla mnie bardzo wazne
Jomir:
NIe ma.
Polska szkola jest tylko przy ambasadzie polskiej. Nauka odbywa sie w Kopenhadze i chyba jeszcze w Århus.
Natomiast mozecie zapisac dziecko na nauke korespondencyjna, aczkolwiek wymaga to bywania w szkole chyba raz w miesiacu, na egzaminach.
Jezeli dziecko wlada jezykiem angielskim, polecam Gimnazjum w ramach INTERNATIONA BACCALAUREATE - konczy sie matura miedzynarodowa, wiec studiowac mozna wszedzie.
asiczka:
a czy mozesz napisac mi cos wiecej na temat tych dwoch alternatyw?bede bardzo wdzieczna :)
Jomir:
Jezeli chodzi o liceum polskie, najlepiej wrzuc w google "ambasada Polski w Danii" , na tej stronie znajdziesz wstepne informacje o szkole i telefon do Pani Ewy, ktora jest dyrektorem i wszystko wyjasni.
Jezeli chodzi o IB:
Tu znajdziesz wykaz szkol:
http://www.ibo.org/school/search/
... a na stronach szkol wszystko o szkolach.
Z grubsza: jest to odpowiednik naszego liceum, prowadzony wedlug miedzynarodowego programu.
Nauka w szkole trwa 3 lata, z tym, ze pierwszy rok jest rokiem przygotowawczym, dla tych, ktorzy nie uczyli sie wczesniej 10 lat.
Lekcje i egzaminy w jezyku angieslkim.
UWAGA: rekrutacja niedlugo sie zaczyna.
asiczka:
zastanawiam sie jeszcze czy sa prowadzone jakies kursy angielskiego ktore sa po polsku?po tym bedzie jej latwiej wystartowac.i naprawde baaardzo dziekuje za info na temat szkol.pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej