Ogólne > Podatki

podatek pomocy !!!!

<< < (5/6) > >>

Tula:
Offtop: Klingonie, Ty masz nadludzka, swieta cierpliwosc :). Pojdziesz prosto do nieba. Klaniam sie z szacunkiem.

Klingoon:

--- Cytat: lilianka w 15 Sty 2008, 13:40:52 ---teraz to juz nic nie wiem :( z tego co wyczytałam wnioskuje ze na podstawie mojego stałego zameldowania w polsce mam prawo odpisac sobie od podatku w danii koszty utrzymania w danii?
--- Koniec cytatu ---

Nie tylko na podstawie stalego zameldowania w Polsce ale przede wszystkim praca musi miec charakter tymczasowy. Jezeli placilas tylko 8 % podatku w 2007 to mailas ta ulga uwzgledniona w karcie podatkowej (mialas Frikort). Musisz pamietac o wpisaniu tej ulgi wypelniajac PIT na wiosne i zapytac w SKAT o ta ulge na rok 2008.

PS. "Pojdziesz prosto do nieba. Klaniam sie z szacunkiem" - ale najpierw to chyba wyrzuca mnie z pracy. ;D

lilianka:
tak to juz jest,jak czlowiek pracuje dla g... wartego posrednika,gdzie nic sie nie idzie dowiedziec...trzeba szukac dobrych ludzi z anielska cierpliwoscia na forum,i rzeczywiscie wiecej pozmoze obca osoba niz ktos z kim sie widujemy na codzien .... dzikei bardzo za wszystkie rady  Klingoon :)) buzka,,,a swoja droga to chyba cud sprawi jeśli dobrze sie rozlicze  w tym roku bo juz nic nie wiem....

Klingoon:
Baby Steps:
1. Zapytaj w SKAT o karte podatkowa (Skattekortet) i o ulga za koszty podróży (Fradrag for rejseudgifter).

Klingoon:

--- Cytat: Klingoon w 15 Sty 2008, 14:12:14 ---Baby Steps
--- Koniec cytatu ---
Z angielskiego znaczy zeby tak jak dziecko uczace sie chodzic, isc malymi krokami.
Nie zwrocilem uwagi, ze po polsku "Baby" znaczy cos innego. ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej