Ogólne > Hydepark

Sprawa JSC

<< < (2/2)

dawid:
Wcześniej napisałem komentarz ale został skasowany!!Chce zapytać ponownie,GRZEGORZU kim ty jestes??? Bo nie ma nigdzie na tej stronie odpowiedzi na te pytanie a pewnie nie jako jedyny je zadaje,a skoro piszesz i powołujesz sie jako obrońca pokrzywdzonych to powinno być napisane coś wiecej na twuj temat.Podobno JSC dostało 1 milion KR kary z kąd ta infornacja???Bo ja tez równiez moge napisać że JSC dostał pochwałe za to że zatrudniał ludzi za 4 euro,bo w Polsce nie ma pracy.Ile mniało być dla Ciebie z tych 100 tyś.koron bo jak wiadomo nie ma nic za darmo.Ja jestem za tym żeby były pisane informacje potwierdzone!!!A nie usłyszane,bo każdy ma inną wersje na temat JSC

ABC:
Najsmieszniejsze w tym jest to ze ludzie ktorzy nadal pracuja dla JSC (ja tez mam na mysli pracownikow administracji - szczegolnie tzw. \"prawe rece\" - Pani Polka - do ktorej NIESTETY trafiaja donosy, a moze mniej koordynatorzy a tym bardziej kabusewcy) ciagle szykanuja cala reszte pracownikow ze wlasciwie juz moga sie pakowac i wracac do domu, bo kazdy kontakt (niewazne jaki!)z Panem Grzegorzem to dzialanie na niekorzysc firmy w ktorej sie pracuje, a to juz sie kwalifikuje do zwolnienia! Nie do grupowego, do indywidualnego np. z zachowaniem okresu wypowiedzenia! i co im wtedy po stawkach dunskich? Nikt wtedy nie podzieli tych domniemaych 100tys. na wszystkie zwolnione osoby! Dlatego uwazam ze jesli nawet Grzegorz wtracil sie w ta sprawe, to powiniem w odpowiednim czasie sie wycofac (tak jak byl o to proszony w skasowanych post\'ach, bo niestety niebedzie wstanie zaproponowac zwolnionym osobom pracy za 4 czy tym bardziej 8euro/h. A co wtedy? czekanie ze moze cos sie znajdzie?

Obecny pracownik:
Mysle ze byly pracownik powinien sie zastanowic nad swoimi komentarzami. Chyba dobrze sie stalo, ze przeszedl na kontrakt prywatny i niech sie tym cieszy jak najdluzej, bo tak upierdliwych pracownikow, ktorzy wpadaja w chisterie, gdy zaliczka nie jest na koncie o godz 16 czy 17 danego dnia tylko nastepnego w wyniku niezbyt expresowych operacji bankowych nikt by sobie chyba nie zyczyl.Moze potrzebujesz jakiegos doswiadczenia w banku, zeby zrozumiec dzialalnosc tego systemu. Jesli chcesz sie wypowiadac na temat zarobkow ludzi pracujacych w pieczarkach to moze najpierw zajrzyj do najnowszej lektury. Chyba nie trudno sie domyslec, ze skoro pieczarki chcialy ludzi za 75 kr to po oplaceniu wszystkich swiadczen socjalych niewiele zostalo do ich wlasnej kieszeni.Moze powinna wiec tu byc mowa o chciwosci szefa pieczarek a nie Jespera co......???? Jesli chodzi o milionowa kare to ciekawe za co miala by ona byc..... Jestes \"doroslym facetem\" a wciaz wierzysz w bajki i to jeszcze w bajki opowiadane przez schizofremika, do ktorego wlasny syn sie nie przyznaje. Nikt nikomu niczego nie wmawia na temat stalych kontraktow. Nie wiem czy rozumiesz pojecie \"firma posredniczaca\" bo firma JSC prowadzi wlasnie taka dzialanosc. Skoro jestes taki zaradny to dlaczego nie zalatwiles sobie pracy na kontrakt prywatny bedac w Polsce tylko skorzyslales z uslug biura posredniczacego...???   Moze bys wiec porozmawial ze swoimi kolegami, ktorzy teraz wydzwaniaja do Jespera z placzem, zeby im pomogl mimo tego, ze u niego juz nie pracuja bo nie moga sobie poradzic z mieszkaniem i transportem. Powinienes sie nauczyc, ze zanim zaczniesz kogos o cos oskarzac to moze zapoznalbys sie z faktami i z tym co maja do powiedzenia obie strony bo kazdy kij ma dwa konce.Taki madry jestes a jak przyjdzie co do czego to sam nie potrafisz sobie poradzic z tak blachymi sprawami dnia codziennego. Powodzenia, mam nadzieje, ze i tam gdzie pracujesz na swoj rachunek poznaja sie kim jestes i odpowiednio ocenia. <zazwyczaj upierdliwi szybko koncza swoja kariere...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej