Ogólne > Podatki
należne ulgi dla polaków pracujących na umowe o prace na czas nieokreslony
ROBCIO CPH:
hej
umowa nasza jest do konca roku 2008 wiec na okres tymczasowy,,,ciekaw tylko jestem czy warto udac sie do skatu samemu bo na tego posrednika nie ma co liczyc obysmy tylko sobie nie zaszkodzili.słyszalem kiedys,ze sa osoby ktore znaja to prawo dosc dobrze i zalatwiaja te ulgi w miare maxsymalne hmm tylko gdzie ich znalezc i oto jest pytanie :)
Jacek27:
Witam
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Aalborgu będzie spotkanie z przedstawicielami skatu 6 marca o 17,30 godzinę jeszcze potwierdze w związkach 3f sondergade 62 jesli masz pytania przeslij mi je na maila papaj27@o2.pl przekaże aby mogli sie do nich przygotowac
pozdrawiam
Jacek
Klingon:
--- Cytat: malyszk w 10 Lut 2008, 20:16:03 ---Dopabuse gdy jeden znic udał sie do Skatu okazało się że mają do zwrotu niemałe pieniadzę,teraz czekaja na rozliczenia ze Skat
--- Koniec cytatu ---
Zaległy podatek
ponad 40.000 kr. - zapłać najpóźniej 17 marca 2008 i uniknij 7% odsetek.
poniżej 40.000 kr. - zapłać najpóźniej 1 lipca 2008 i uniknij odsetki.
Dodane: 10 Luty 2008, 21:02:30
--- Cytat: ROBCIO CPH w 10 Lut 2008, 20:39:07 ---umowa nasza jest do konca roku 2008 wiec na okres tymczasowy,,,ciekaw tylko jestem czy warto udac sie do skatu samemu bo na tego posrednika nie ma co liczyc obysmy tylko sobie nie zaszkodzili.
--- Koniec cytatu ---
Na stronie SKAT możesz orientacyjnie obliczyć podatek. Stawki i sposób obliczenia jest na w/w stonie (ulga za koszty wyżywienia do czerwca, za nocleg cały rok).
W Polsce masz rezydencję podatkową i tam będziesz musiał rozliczyć się z duńskiego dochodu.
malyszk:
Dzięki Klingon
A nie ma takiej opcji żeby wrócic to w Skat razem z podatkiem zwiekszonym przez kolejny rok?
Klingon:
Mniejszy zaległy podatek przechodzi na następny rok, większy trzeba spłacić w 3 ratach - na ile pamiętam. Jednak będziesz musiał zapłacić odsetki a 7 % to sporo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej