Ogólne > Podatki

należne ulgi dla polaków pracujących na umowe o prace na czas nieokreslony

<< < (6/7) > >>

K3:

--- Cytat: Klingon w 10 Lut 2008, 22:32:11 ---WypełnijSam Obywatelu - u góry jest link do strony SKAT.
Po prawej stronie jest "Beregn skat og skattekort 2008" - na tej stronie nie musisz być zalogowany ale musisz sam wpisać dochód.

Po zalogowaniu na WypełnijSam-Menu po prawej stronie jest link do zmiany karty podatkowej - tutaj będą wypełnione liczby które SKAT zna. Tutaj trzeba uważać żeby nie zatwierdzić i tym nie zmienić karty podatkowej.

--- Koniec cytatu ---

a to... bo myslałem że piszesz jak sprawdzić ile wyszło za poprzedni rok

Klingon:
Tam są też punkty:
Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen) - 10 marca otrzymasz rozliczenie
Beregn skatten

flyvemaskine:
Pytanie?.....Jak się oblicza Befording dotyczący wyjazdów do Polski? Czy na podobnej zasadzie jak dojazdy do pracy? Wg SKAT-a należy te podróże udokumentować.
Myślę ,że wydruki rezerwacji  wystarczą ( przelot samolotem).Mam rację ?    Pytanie oczywiście dotyczy przy ograniczonym obowiązku podatkowym.
                                       Chętnie poczytam osób nieużywających przy odpowiedzi słowa 'chyba".       Natomiast pozdrawiam wszystkich.

Klingon:
Kwotę oblicza się tak samo jak za dojazdy do pracy.

--- Cytat: flyvemaskine w 16 Mar 2008, 10:22:42 ---Wg SKAT-a należy te podróże udokumentować.
Myślę ,że wydruki rezerwacji  wystarczą ( przelot samolotem).Mam rację ?    Pytanie oczywiście dotyczy przy ograniczonym obowiązku podatkowym.
Chętnie poczytam osób nieużywających przy odpowiedzi słowa 'chyba".
--- Koniec cytatu ---
Zadałem via email pytanie SKAT i otrzymałem odpowiedź, że ulga przysługuje za udokumentowane przejazdy bez wytłumaczenia jak je udokumentować. Kto inny zapytał w SKAT i otrzymał odpowiedź że nie można udokumentować przejazdów.
Tak więc "chyba" jest użytecznym słowem. :)

flyvemaskine:
Klingon... Ty tego słowa nie użyłeś...OK. Myślę że gdyby SKAT zapytał: Jak możesz udokumentować swoje podróże do Polski?
 Odpowiedż : Latałem samolotem ,liniami takimi.... i na potwierdzenie przedstawiam potwierdzenie zakupu biletu....
                    Powinno "chyba" wystarczyć....myślę.
  Druga opcja -"nie można" to pewnie "nie trzeba"---tu chodzi o to ,że dowodu nie załączamy przy rozliczeniu rocznym...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej