Ogólne > Podatki
należne ulgi dla polaków pracujących na umowe o prace na czas nieokreslony
Jomir:
Odsetki od kredytu mieszkaniowego. Oraz skladki czlonkowskie wplacone do stowarzyszen.
veti:
--- Cytat: Mirra w 30 Sty 2008, 19:33:31 ---Odsetki od kredytu mieszkaniowego. Oraz skladki czlonkowskie wplacone do stowarzyszen.
--- Koniec cytatu ---
A czy klub golfowy jest takim stowarzyszeniem ?
Ja mam umowe na czas nieokreślony ale ulg żadnych nie dostałem, a pytałem sie chyba o wszystko.
Klingon:
Kwota wolna od podatku i ulga dla pracujących jest naliczana automatycznie. Też wiele kwot SKAT zna, jak np. dochody, wpłaty na emeryturę, odsetki, związki zawodowe - wszystkie kwoty będą wydrukowane na PIT do sprawdzenia i zatwierdzenia.
Te kwoty które sam musisz wpisać to dojazd do pracy i ewentualne rozliczenie z dochodów polskich, jeżeli podlegasz nieograniczonemu opodatkowaniu w Danii.
Jomir:
Oczywiscie, ze klub golfowy nie jest stowarzyszeniem.
ROBCIO CPH:
witajcie
jestesmy grupa polakow pracujacych legalnie w kopenhadze od 06.2007 w roku unieglym mielismy ulge podatkowa po ok.16.500dkk w tym dostalismy tylko po 12000dkk i zarabiamy mniej jednak jednemu z nas przyznali 17000dkk czy mamy szanse by ta ulga zostala podwyzszona zaznaczam,ze kazdy z nas ma podwojne gospodarstwo domowe i skad ta roznica?nasze sprawy biurowe zalatwia dun nasz posrednik i twierdzi,ze to juz max lecz my go nigdy nie dazylismy zaufaniem bo mial juz kilka wpadek hmm,,, co nam poradzicie moze jest ktos kto zalatwia takie sprawy to jestesmy gotowi skozystac z takiej uslugi,,pozdrawiamy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej