Ogólne > Pomoc!
czy moge stracic polskie prawo jazdy w danii ?
MONIKA33:
:-[ No niepowiem nieżle,ale mysle ze takich komentarzy masz na dzis dosc,a wiec tak jak co nie ktorzy pisza,ta kaucja do zaplaty to 5000,a potem sprawa w sądzie,i oczywiscie zakaz prowadzenia pojazdow na ok,3 lata w Danii,no i grzywna.I dziwie sie ze w Polsce mozna jezdzic :o .POLAK MĄDRY PO SZKODZIE....
Jomir:
W Polsce za to samo sad grodzki w trybie natychmiastowym, grzywna i utrata prawa jazdy.... a do tego publiczne ogloszenie wyroku...
Klingon:
Przy pierwszym zatrzymaniu za jazdę w stanie nietrzeźwym są następujące kary:
Prawo jazdy
* 0,51 - 1,2 promila: warunkowe zabranie prawa jazdy
* ponad 1,2 promila: bezwarunkowe zabranie prawa jazdy na minimum 3 lataGrzywna
* 0,51 - 2,0 promile: grzywna = twoja miesięczna wypłata netto * twoje promile
* Ponad 2,0 promile: 20 dni warunkowego więzienia i grzywna równa miesięcznej wypłacie nettoKurs
Musisz przejść przez Alkohol i Ruch drogowy kurs (Alkohol og Trafik - A/T-kursus) na własny koszt. Kurs trwa 4 x 2½ godziny i obecnie kosztuje 2000 kr.
To mówią przepisy, nie wiem jaka jest praktyka wobec obcokrajowców.
vera:
wszystko wszystkim, na nas wszystkich takie postępowanie rzutuje, to poprostu denerwujące i przykre..........
madzialenasz:
Ja moge napisac jak to bylo u znajomego dunczyka. Wiec przydarzylo mu sie jechac podpitym, zlapala go policja, zaplacil 6 tys kary, zabrali prawko na 3lata(nie jestem pewna tych 3 lat), oprocz tego musial przepracowac jeden miesaic w przedszkolu jako konserwator, zamiatac podworko itp. Dziwne to bo zaplacil te 6 tys a tu jeszcze musial odrobic w celu dobroczynnym. No i bedzie musial zaplacic za nowe prawko. Inny (nie moj znajomy, bo pomyslicie ze znam alkoholikow samych ;D) tez dunczyk, zabierali mu chyba ze 2 lub 3 razy prawko i tez to samo bylo. Teraz to nawet auta nie kupil zeby go znow nie podchwycilo jechac po paru piwkach, bo pije tylko Øl ;D
[Dodane: 06 Czerwiec 2008, 20:52:39]
prostuje- nie przperacowal miesiaca, tylko to bylo 35 godzin
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej