Ogólne > Pomoc!

czy moge stracic polskie prawo jazdy w danii ?

<< < (6/6)

szymen:

Witam , wlasnie dzis zrobiono mi fotke (ok 56-58km/h w terenie zabudowanym ;( )

i tutaj mam kilka pytan, prosze o pomoc:
1. samochod jest na polskich numerach, nie zglaszany/rejestrowany w dk, czy w zwiazku z tym moge spodziewac sie mandatu w polsce?
2. oczywiscie nie zglaszalem nigdzie ze posiadam prawo jazdy, czy powinienem zajac sie tym w jakis sposob jesze w Dani czy ewentualnie moge to zalatwic z Polski (problem w tym ze w Polsce to już windykacja może się tym zajmować, tak niestety miałem w przypadku mandatu za parkowanie).

prosze o pomoc

SK

jajacek257:
znam przypadek 1.5 promila zakaz prowadzenia w danii na trzy lata o kasie zapomnij a prawko jezeli doniesiesz to tobie zabiora i przesla do kraju tylko tyle

iiggii:
mam nadziej ze za te 1,5 promila dostaniesz tyle ze zrozumiesz ze masz szczescie ze zyjesz i inni tez a jazda samochodem to nie zabawa!!!
POLACY PIJACY JAK MACIE PROBLEM Z ALKOHOLEM TO SIDZCIE W DOMU!!! w polsce za jazde po pijaku na rowewrku tez sie traci prawo jazdy!!!
tytaj kazdy mysli ze jest bezkarny - zacznijcie myśleć!!!!

willy:

--- Cytat: iiggii w 08 Cze 2008, 01:46:57 ---w polsce za jazde po pijaku na rowewrku tez sie traci prawo jazdy!!!

--- Koniec cytatu ---

Muszę cię nakabusewać na właściwy tor. Za takie coś zazwyczaj dostaje się zakaz jazdy rowerem, bez odbierania prawa jazdy. Wielu moich znajomych dostało właśnie taki zakaz.

vera:

--- Cytat: szymen w 07 Cze 2008, 13:39:09 ---Witam , wlasnie dzis zrobiono mi fotke (ok 56-58km/h w terenie zabudowanym ;( )

i tutaj mam kilka pytan, prosze o pomoc:
1. samochod jest na polskich numerach, nie zglaszany/rejestrowany w dk, czy w zwiazku z tym moge spodziewac sie mandatu w polsce?
2. oczywiscie nie zglaszalem nigdzie ze posiadam prawo jazdy, czy powinienem zajac sie tym w jakis sposob jesze w Dani czy ewentualnie moge to zalatwic z Polski (problem w tym ze w Polsce to już windykacja może się tym zajmować, tak niestety miałem w przypadku mandatu za parkowanie).

prosze o pomoc

SK

--- Koniec cytatu ---

1. mandat w polsce możesz dostać,jednak sprawa wątpliwa. Ostatnio 2 znajomych dostałomandaty,jeden z niemczech drugi dostałwłaśnie z danii.
2.prawa jazdy nie musisz zgłaszac. To czy prawo jazdy masz lub nie bedzie rozpatrywała jednostka ostatnia w tej sprawie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej