Ogólne > Podatki

Kwota wolna od podatku

<< < (2/2)

Jomir:
Tak mowi prawo.... i tak jest interpretowany interes zyciowy przez urzad skarbowy... a co z tym zrobisz to juz Twoja sprawa...
Dusnki Pit mozna juz wypelnic i wyslac przez internet jesli posiadasz swoj password. Nie wiem czy jest trudne, pierwszy raz bede wypelniac w tym roku.

Klingon:

--- Cytat: veti w 20 Sty 2008, 22:10:30 ---A czy wypelnienie rocznego PITa w Danii jest tak samo skomplikowane jak w Polsce  (ja nie mialem nigdy problemu z PITem ale moge sobie wyobrazic, ze niektorym osobom moze on sprawic trudnosc)  ?
--- Koniec cytatu ---
Dasz sobie radę a rozliczenie dopabuse w 2009.

gość:
W tamtym roku miałem 17000kr fradrału ,w tym roku dostałem 3200kr poszłem do skatu powiedzieli mi że nastąpila pomyłka przy wprowadzaniu tych ich wszystkich danych do systemu który wydaje karty, i że w tamtym roku miałem "odpis delegacyjny"a w tym tylko za prowadzenie dwóch domów i pszysłali mi nową kartę z kwotą 8800kr.

veti:
Dzis bylem w SKAT i bylem zaskoczony jak szybko poszlo mi zalatwienie wszystkiego (CPR i karty podatkowej). Podatek niestety dowalili mi 41% a wolna kwote cos kolo 4500, podobno tak maja wszyscy dunczycy.

Zapytalem sie jak wyglada sprawda z rejestracja samochodu, a wlasciwie z pozwoleniem na legalne poruszanie sie na polskich blachach na terenie DK ale panowie bezradnie rozlozyli rece i powiedzieli ze jestem pierwsza osoba ktora o to pyta (ciekawe, co ?) i nie maja pojecia, mimo ze sa za to odpowiedzialni (jako SKAT, od stycznia 2008). Dostalem jakies dwa numery tel. do jakiegos odzalu w okolicach Cph. Ciekawe czy policja uwierzylaby w takie moje tlumaczenia ? Niemniej rozwiklam ta sprawe do konca.

Klingon:

--- Cytat: veti w 23 Sty 2008, 22:59:05 ---Podatek niestety dowalili mi 41% a wolna kwote cos kolo 4500, podobno tak maja wszyscy dunczycy.
--- Koniec cytatu ---
Najpierw potrącone jest 8 % a potem 41 %. ;D

--- Cytat: veti w 23 Sty 2008, 22:59:05 --- nie maja pojecia, mimo ze sa za to odpowiedzialni (jako SKAT, od stycznia 2008). Dostalem jakies dwa numery tel. do jakiegos odzalu w okolicach Cph.
--- Koniec cytatu ---
Tak jak piszesz, jest to nowe dla SKAT, poza tym nie każdy musi wiedzieć wszystko - skabusewali Ciebie do innego oddziału 8).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej