Ogólne > Rodzina ...

przedszkole dla dziecka

<< < (3/3)

piatka:
masz takie same prawa jak inni dunczycy, np prawo do bezrobocia

Czepie sie:

--- Cytat: piatka w 29 Sty 2008, 13:28:13 ---masz takie same prawa jak inni dunczycy, np prawo do bezrobocia

--- Koniec cytatu ---
Wszyscy maja prawo do bezrobocia ale nie wszyscy do zasilku dla bezrobotnych.  ;D

piatka:
 ;D ;D ;D, dla mnie to  "niewielka" roznica  :o
ja jak strace prace placac akasse dostane zasilek  Polacy przyjezdzajacy do pracy - nie
ja jak strace prace i nie bede nalezec do a-kasse dostane pieniadze z kommune, Polacy nie..............

mowie o sytuacji, gdy wszyscy mamy ograniczony pobyt.

mika:
Dziękuje bardzo za wszystkie informacje ,na pewno mój mąż pójdzie jak najszybciej do komuny i dowie się co i jak.Jednak nadal nie bardzo wiem, czy straci tą ulgę jeśli zamelduje tylko córkę a ja będę miała  polski meldunek (chwilowo oczywiście).Teoretycznie nadal będzie miał na utrzymaniu dwa domy.Pytam bo w komunie raczej nie będzie muł o to oficjalnie zapytać.
                                           POZDRAWIAM

Klingoon:
Podstawa otrzymania ulgi jest uznanie miejsca pracy za tymczasowe. Ktos moze klasc nacisk, ze kontrakt jest tylko na rok, wiec miejsce pracy jest tymczasowe, inny ze tu mieszkajac z cala rodzina tu tez masz miejsce stalego pobytu. Decyzja nalezy do SKAT wiec tam trzeba zapytac.

Na koniec powtorze moja mantre  ;D: zobacz Ulge za koszty podróży.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej