Regionalne > Odense
firmy które nie wymagają cpr-u
Tula:
--- Cytat: Baumi w 03 Lut 2008, 11:10:33 ---W zakonczeniu umowy, ktora otrzymalem jest wzmianka, ze nie dotyczy to pozostalych 2 miast.
--- Koniec cytatu ---
Na razie... Przyznasz jednak, ze to nienajlepszy sygnal. Mam nadzieje, ze nie padna w Kopenhadze, bo nie wyobrazam sobie, co zrobi ta masa pracujacych tu dla nich Polakow...
--- Cytuj (zaznaczone) --- Nie ma jednak zle - wszyscy pracownicy zwolnieni beda otrzyywac 100% wyplaty przez kolejne 11 tygodni od zakonczenia umowy :D
--- Koniec cytatu ---
To rzeczywiscie milo z ich strony. Pytanie, co potem?
K3:
--- Cytat: Tula w 04 Lut 2008, 13:21:50 ---Na razie... Przyznasz jednak, ze to nienajlepszy sygnal. Mam nadzieje, ze nie padna w Kopenhadze, bo nie wyobrazam sobie, co zrobi ta masa pracujacych tu dla nich Polakow...To rzeczywiscie milo z ich strony. Pytanie, co potem?
--- Koniec cytatu ---
jak to co ?? przecież te 11 tygodni to tak jak trzy miesięczny okres wypowiedzenia... mało ??
Tula:
Na znalezienie nowej pracy? Moze byc malo. Mi zajelo cztery.
K3:
--- Cytat: Tula w 04 Lut 2008, 19:56:37 ---Na znalezienie nowej pracy? Moze byc malo. Mi zajelo cztery.
--- Koniec cytatu ---
w żadnym kraju nie dają wypowiedzenia "do momentu znalezienia nowej pracy"
w PL osoby pracujące krócej niż rok dostałyby miesiąc
zauważ, że na dodatek jest to wypowiedzenie z pensją, ale bez świadczenia pracy, co oznacza że możesz nową zacząć chociażby jutro...
jest to lepsza sytuacja, niż pracować do końca kwietnia, i szukać nowej teraz, ale z terminem rozpoczęcia od maja
Tula:
K3, Ty w ogole nie zrozumiales mojego posta. Napisalam przeciez, ze firma postapila bardzo uczciwie. "Co potem?" bylo pytaniem abstrahujacym od Morgendistribution; zastanawialam sie po prostu, co ci ludzie zrobia teraz, kiedy tak nagle stracili prace.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej