Ogólne > Rodzina ...
SZKOLA DLA DZIECI
Jomir:
Fajnie macie. W Kopenhadze, w tej szkole, w ktorej jest moj syn, nie bylo tak fajnie.
Klasa, lawki, normalne lekcje i cisza w klasie.
Nauczyciel starej daty, ktory nie lubi nawet krzywej miny.
Wiem, bo przez pierwsze dwa miesiace, z uwagi na niepelnsprawnosc syna, chodzilam z nim razem do szkoly.
Tylko zazdroscic!!!
I znow sie potwierdza, co komuna, szkola, to obyczaj.
Oby takich szkol jak Twoja bylo wiecej.
agaw1375:
Witam Wszystkich.
Ja rowniez wybieram sie do Danii z dziecmi. Starsza ma 8 lat i mialaby isc do 2 klasy. Nie znamy komplenie jezyka.
Czy wie ktos o dobrej szkole w okolicach Hobro. I w jakim terminie sa zapisy. Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam wszytkich :)
Jomir:
Zapiszesz jak przyjedziesz. DO podstawowki nie ma zapisow.
A gdzie jest szkola, tez zobaczysz na miejscu, ktora bedzie najblizej domu.
Tu dzieci chodza albo do szkol rejonowych, albo prywatnych. Raczej nie praktykuje sie wybierania szkol panstwowych poza rejonem.
agaw1375:
Dziekuje Mirra.
TO mam sie wybrac do pierwszej lepszej szkoly i zapisac corke? Jak wczesniej czytalam to czasem dzieci z Polski maja tlumacza na poczatku. Czy to sie jakos zalatwia , czy poprostu komuna to zleca? Mam miec jakies dokumenty z polski, ze ukonczyla pierwsza klase?
Jomir:
O tym decyduje szkola. Roznie to bywa.
W szkole, w ktorej juz teraz uczy :) moja mama dzieci mialay tlumacza, ktorym czesto byla moja mama.
W szkole, do ktorej chodzi moj syn, zadnego tlumacza nie bylo - ot szkolna wieza Babel i nauczyciel mowiacy tylko po dunsku.
Jak juz mozesz zobaczyc z naszych doswiadczen w kazdej szkole jest inaczej.
CO do swiadectwa, mnie o nie nikt nie pytal, wazny byl Cpr. Dzieci klasyfikuja do klasy, wedlug wieku.
Tutaj w szkole podstawowej nie ma ocen, az do konca osmej klasy, tak wiec jest oczywiste, ze kazde dziecko zdaje do nastepnej.
Moj syn nie otrzymal nawet swiadectwa. Corka w gimnazjum rowniez :)
Ogolnie ódnosze wrazenie, ze szkoly w mniejszych miejscowosciach sa bardziej przyjazne dzieciom.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej