Ogólne > Podatki
Koniec z pytaniami o podatkach...
boniek:
Nie wiem czy to dobry pomysl ale chcialbym zeby ktos juz w sprawie doswiadczony i majacy ogolna wiedze na ten temat przeprowadzil symulacje prawidlowego rozliczenia podatkowego w kilku roznych wariantach tj. np. pracowalem w danii przez 5 miesiecy a reszte roku w Polsce i korzystalem z ulgi za podwojne prowadzenie domu albo pracuje w Danii 2 miesiace ale wczesniej w polsce przepracowalem 5 miesiecy itp...
Symulacja wygladalaby najlepiej gdyby punkt po punkcie bylo napisane konkretnie: tego i tego dnia dostalem taki i taki dokument z jakiegos tam urzedu(piszemy nazwe dunska i polska i czym jest ten dokument) i co z nim robie(jako nastepny punkt)
Wygladaloby to na koniec mniej wiecej jak schemat zakladania przedsiebiorstwa w Polsce(czyli wszystko uporzadkowane krok po kroku)
Mysle ze to byloby lepsze z tego wzgledu ze wszelkie pytania i polemika na ich temat bylyby zebrane w jednym miejscu,,,
lilianka:
witam.mam pytanie.pracowalam w tamtym roku w Polsce 8 miesiecy i w Danii 4 msc.wiem że musze sie rozliczyc w obu krajach.mialam ulge 13 000 kr/msc.czyli że rozliczajac sie w Polsce wyjdzie,ze będe musiala sporo dopłacic.wiec moje pytanie jest,czy ktos wie jak to jest z ta ulga?skoro tutaj ja mam,a w Polsxe musze te pieniadze oddac?
Tula:
Nie tlumaczyl Ci tego Klingon jakies kilka razy, Lilianko?
mala_z_Aarhus:
Moze coniektorzy zyja nadzieja, ze za ktoryms razem padnie inna odpowiedz....
lilianka:
no własnie czytam wszystkie wątki i na to pytanie odpowiedzi nie widze ;) pozdrawiam,
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej