Ogólne > Podatki
Koniec z pytaniami o podatkach...
lilianka:
K3 widze że sporo wiesz na ten temat,czy możesz mi jeszcze powiedziec,czy rozliczajac sie w Polsce moge odliczyc te 8 %? bo 38 % wiem że tak.
K3:
--- Cytat: lilianka w 09 Lut 2008, 21:10:54 ---K3 widze że sporo wiesz na ten temat,czy możesz mi jeszcze powiedziec,czy rozliczajac sie w Polsce moge odliczyc te 8 %? bo 38 % wiem że tak.
--- Koniec cytatu ---
placac podatek w polsce podajesz w PIT podatek zaplacony za granica
w skrocie mozna powiedziec ze dunski podatek pomniejsza ci ten do zaplaty w pl
lilianka:
chociaż tyle :)
Dodane: 09 Luty 2008, 21:21:47
znalazłam cos takiego:
http://poloniadenmark.info/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=144
Dodane: 09 Luty 2008, 22:10:15
i juz naprawde ostatnie pytanie ,czy te 8 % to jest podatek ,czy tylko składka?
Klingon:
--- Cytat: lilianka w 09 Lut 2008, 22:42:21 ---i juz naprawde ostatnie pytanie ,czy te 8 % to jest podatek ,czy tylko składka?
--- Koniec cytatu ---
W 2007 nie był to podatek i dlatego nie możesz te 8 % odliczyć od podatku w Polsce. W 2008 jest to podatek ale to dopabuse przy rozliczeniu na wiosnę 2009.
Polski US interesuje Twój duński dochód i zapłacony podatek w Danii, bez względu jakie ulgi tutaj miałaś. Natomiast jakie ulgi możesz otrzymać w Polsce zależy od polskiego prawa podatkowego (szukaj informacji na polskich stronach).
PS. Masz rację, że to nie Ty korzystasz z duńskich ulg ale Polska. 8)
lilianka:
tak wlasnie mie sie wydawało,z tym 8 % :) w jednym z wątków na temat podatkow ktoś podał schemat rozlicznia na przykładzie.ten schemat wprowadza w błąd.POZDRAWIAM CIEPŁO :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej