Ogólne > Pomoc!

Konto bankowe

<< < (2/2)

dar_czar:
Witam!
Roobek1 niestety ale w Polsce nic nie zdziałasz,czeka cię powrót do Danii jeżeli chcesz wypłacić pieniądze.Ja miałem podobną sytuację,wracając do Polski nie podałem pracodawcy numeru Polskiego konta i zaległą wypłatę przelał mi na duńskie konto.Próbowałem się skontaktować się telefonicznie z duńskim bankiem żeby przelali mi kasę na polskie konto ale nie dało rady.Jeżeli nie masz dostępu do net-banku to pozostaje ci tylko wrócić do Danii.

K3:

--- Cytat: Mirabelka w 08 Lut 2008, 10:55:54 ---A czemu nie moglby wyplacic w Polsce pieniędzy? Jeżeli miał by visa kort to mogl by.

--- Koniec cytatu ---
Jest roznica miedzy karta bankomatowa, a Visa/Dankort. Bankomatowa dziala tylko w bankomacie macierzystego banku

dar_czar:
No jest różnica,ale praktycznie każda visa/dankort ma limit 2000kr na dzień.I dotego Polsce pobierają prowizję od każdej wypłaty.W Polsce mam konto w Bz WBK,za wypłatę z bankomatu,równowartość 1000kr. zapłaciłem 45 pln prowizji.Dla porównania jak płaciłem w Niemczech Polską kartą od kwoty 25 euro,bank naliczył 15 pln prowizji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej