Ogólne > Podatki

karta podatkowa 2008

(1/4) > >>

polaczek:
Witam serdecznie !!
Jestem nowym uzytkownikiem i mam pytanie.Mianowicie zastanawiam sie jak zostala naliczona moja "wolna kwota od podatku".W roku 2007 mialem 7.600 na 2 tyg.,przez 2 pierwsze 2 tygodniowe rozliczenia 2008 wynosila ona 8.700 na 2 tyg a od konca stycznia pani z biura wreczyla mi karte ktora obliczyl skat i wynosi ona 3.000.Mysle ze cos jest nie tak w tej sprawie.Mam meldunek w Polsce,mam dziecko ale nie jestesmy jeszcze malzenstwem ale mieszkamy wspolnie w polsce czy to ma jakies znaczenie ??Czy jest mozliwe ze skat sie pomylil w tej kwestii ?? czy biuro nie wyslalo jakis papabusew i dlatego ta kwota jest taka niska ?? Z czym powinienem sie udac do skata ??Prosze o pomoc....

K3:
umowę masz na czas określony, czy nieokreślony ??

Klingon:
Mając tymczasowe miejsce pracy można przez pierwszy rok otrzymać dużą ulgę, do 2 lat mniejszą a potem żadną. Przy zmianie miejsca pracy zaczyna się od początku.
Zobacz Pozostałe koszty pracownika

polaczek:
Umowy nie mam na stale mam kontrakty 3 miesieczne a puzniej na okolo miesiac do polski i znowu tak samo.Wsumie to rok juz zlecial a chlopaki ktorzy dluzej pracuja odemnie maja 7.000 na 2 tyg i w skacie nic nie zalatwiali tylko biuro wysyla papiery.od czego to moze zalezec ??

Klingon:
Idź z kontraktem do SKAT i zapytaj o ulgę za koszty podróży - Fradrag for rejseudgifter.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej