Ogólne > Podatki
Pomóżcie z rozliczeniem !!!
ben:
diety, kwoty za dojazdy i przejazdy do polski do domu gdzie mieszkamy są podane na polskiej stronie www.pldk.eu,kliknij na np zarobki, w dolnym rogu pojawi sie napis podatki koszty za wyżywienie itp. tam są danePoza tym na deklaracji zre skatu w załączonym opisie(tekst po duńsku, też są informacje dot. odliczeń.
Benek
kennny:
hej
to ja juz sie zakrecilem. w 2007 bylem w dani 4 miesiace (123 dni), płace tylko 8%. Wiem ze moge sobie w Polsce odliczyc 1/3 * 324DKK * ilosc_dni. Ale o co chodzi z opisana post wyzej ulga na zakwaterowanie. To tez moge odliczyc? Jesli tak to ile?
Z gory dzieki
lilianka:
http://poloniadenmark.info/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=144 tu jest fajnie opisane.ale mimo wszystko wole w Polsce dac komus kto sie na tym zna do rozliczenia ,bo samemu to ciężko .
K3:
--- Cytat: kennny w 11 Lut 2008, 17:01:08 ---hej
to ja juz sie zakrecilem. w 2007 bylem w dani 4 miesiace (123 dni), płace tylko 8%. Wiem ze moge sobie w Polsce odliczyc 1/3 * 324DKK * ilosc_dni. Ale o co chodzi z opisana post wyzej ulga na zakwaterowanie. To tez moge odliczyc? Jesli tak to ile?
Z gory dzieki
--- Koniec cytatu ---
nie 1/3 ale 30% to po pierwsze
po drugie, tu juz masz ulgę w DK bo płacisz tylko 8%, drugi raz tego samego w polsce nie odliczasz
lilianka:
jesli w Dani masz ulge 8 % to w Polsce i tak należy Ci sie dieta,jedynie tego 8 % niby podatku nie możesz sobie odjac.a co do tej diety to jest 324 kr /dzien.jednak nie moze być wiecej niż 30 diet.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej