Ogólne > Praca w Danii
Praca przy gazetach
Iwona:
Witam,
we wrzesniu wybieram sie do odense w ramach sokratesa. Slyszalam, ze najpewniejsza pracą dla studentow jest rozwozenie gazet. Chcialabym sie dowiedziec czy latwo jest dostac taka prace? Tzn. czy wszyscy chetni studenci ja dostają, czy sa jakies ograniczenia osobowe?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Iwona
t:
Nie sadzisz ze troche naiwnie to brzmi? kazdy chetny dostaje prace od reki? :silly: 15 000 studentow ma zapewnione roznoszenie gazet po Odense i okolicach?
To jest praca jak kazda inna o ktora musisz sie postarac, na przyklad znajomoscia topografii miasta.
iwona:
oj przeciez wiem, ze nie kazdy ja dostanie i nie kazdy tez bedzie chcial pracowac przy gazetach... chodzilo mi bardziej o wypowiedz osoby, ktora tak pracowala co wlasiwie trzeba zrobic zeby te prace dostac i jakie trzeba spelnic warunki
t:
;) wiem
Musisz sie udac, skladasz podanie i dzwonisz z pytaniem czy jest wolny wakat. Najlepsze \"tury\" to bloki bo wpadasz do klatki i w chwile masz rozrzucone dziesiet gazet. Te ruty sa oblezone i odpsrzedawane po znajomosci, rodzinie itp. Nieosiagalne bo najlatwiejsze i najlepiej mozna zarobic.
Latwiej zalapac sie na ture w dzielnicy willowej, domki rozrzucone i musisz sie sporo nabiegac badz najezdzic rowerem by te swoje gazety rozniesc, praca trudniejsza, bardziej czasochlonna i kiepsko platna.:blush:
iwona:
dzieki! teraz mam juz jakies pojecie o tym
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej