Ogólne > Praca w Danii
Praca przy gazetach
GoTTie:
Witam!
Są dwa rodzaje pracy związane z rozwożeniem gazet. Gazety i ulotki.
Gazety: Pracodawcą jest Fyens Stiftstidende, gdzie rozwozisz gazety codziennie rano 3.00-6.30 od pon. do pt. Nalezy sie zgloscic do siedziby firmy i zararejestrowac w kolejce. Dosc duzo ludzi dostaje te prace. Czesto tez jest tak ze studeni wyjezdzajacy oddaja ja kolejnym. Najlepiej rozeznac sie na miejscu. Zarobki to ok. 2000 za rout (1 trasa).
Ulotki: Pracodawca to Tryksagsomdelingen Fyn P/S. Ulotki rozwozisz 2 razy w tygodniu (sr. sob.) Praca mniej platna i bardziej wyczerpujaca, ale tylko 2x w tygodniu. O prace mozna popytac właściciela depotu (miejsca gdzie zwozone sa reklamy) lub w siedzibie firmy.
Ogloszenia o wolnych stanowiskach na te prace, szukaj w darmowej lokalnej gazecie UgeAvisen.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
iwona:
dzieki! teraz mam juz jakies pojecie o tym
Grzegorz_Odense:
Jezeli juz wiesz kiedy bedziesz i w jakim miescie to mozesz juz teraz zlozyc podanie o te prace - i jezeli im sie cos zwolni to moga zarezerwowac od tego okresu .
Ponadto jak przyjedziesz kilka dni wczesniej to od razu sie zakrec w tej sprawie - zwlaszcza wsród osób które przy tym pracuja . Moze byc ze ktos wyjezdza i odstapi ci dobra trase . Nawet te nieciekawa reklamy jezeli rozdaje sie np. w duzych akademikach to wychodzi sie 100 kr za godzine na reke . Ale w kiepskich dzielnicach to moze wyniesc tylko 30 kr za godzine .
Gazety sa duzo lepiej platne np. 2 trasy od 3:30 do 7:00 za 4.000 kr miesiecznie ( to po podatku ok. 3.500 kr ) ale praca jest w fatalnych godzinach .
crazyraf:
a wiecie moze gdzie szukać tego typu pracy w Aarhus? prawdopodobnie bedetam od września-->niestety na oficjalną odpowiedź z danii wciąż czekam.
interesowała by mnie praca przy gazetach lub ulotki a niewiem gdzie ijak szukac czy juz teraz czy dopabuse jak we wrzesniu śię tam pojawię
crazyraf:
a wiecie moze gdzie szukać tego typu pracy w Aarhus? prawdopodobnie bedetam od września-->niestety na oficjalną odpowiedź z danii wciąż czekam.
interesowała by mnie praca przy gazetach lub ulotki a niewiem gdzie ijak szukac czy juz teraz czy dopabuse jak we wrzesniu śię tam pojawię
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej