Ogólne > Podatki

Hovedkort i Bikort

(1/3) > >>

dunczyk21:
Witam!
Mam kolejny problem, mianowicie Hovedkort oddalem mojemu obecnemu pracodawcy. Moj poprzedni pracodawca chce mi wyplacic zalegla wyplate. Chcialbym dostac kopie mojej Hovedkort. W Skacie mi odmawiaja czemu? jesli dam Bikort czy pracopdawca uwzgledni naliczona w karcie podatkowej ulge skat fradrag? Czy tez zaplace normalny podatek dunski bez ulgi??
dziekuej z gory za odpowiedzi

GoTTie:
zaplacisz normalny podatek ale i tak zostanie on uwzgledniony w calosci twojego rocznego dochodu i mozesz dostac zwrot przy rozliczeniu.

Manior:
Weź "pożycz" hovedkort od Twojego obecnego pracodawcy, idź do administracji byłego i niech sobie zrobią kopię z tego orginału.
Następnie oddaj obecnemu pracodawcy hovedkort.
Bikort nie zawiera informacji o kwocie wolnej od podatku. Tylko procenty. W zasadzie oddawany jest pracodawcy (jeżeli jest dwóch) u którego zarabiamy mniej.

PS. A miało być tak fajnie i Skat miał się pozbyć takich sytuacji dając możliwość wszystkim pracodawcom ściągnięcie sobie informacji na temat opodatkowania pracowników przez internet. Chyba to gdzieś utknęło.

Pozdrawiam

K3:

--- Cytat: Manior w 12 Lut 2008, 21:51:04 ---

PS. A miało być tak fajnie i Skat miał się pozbyć takich sytuacji dając możliwość wszystkim pracodawcom ściągnięcie sobie informacji na temat opodatkowania pracowników przez internet. Chyba to gdzieś utknęło.

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

przecież jest dostęp via www (TastSelv) do karty podatkowej
mozna ściągnąc w PDF i wydrukować

Manior:
No popatrz K3, to jednak pracodawca może sobie tam wejść i nie musi mieć świstka papieru zwanego hovedkort ! ?

dunczyk21 co Ty u Turka pracowałeś, że on nie wie, że może sobie wejść na TastSelv i wydrukować Twoje procenty i fradrag,  zamiast Ci zawracać głowę !!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej