Ogólne > Podatki
Problem z wyplata z feriepenge
jmn:
Witam was, czytałam różne tematy na forum związane z feriepenge, nie rozumiem, czy w moim przypadku e-mail do fk@atp.dk rozwiazuje sprawe, dlatego proszę was o pomoc.
W 2007 roku pracowałam w Danii przez 4miesiące, mam CPR numer, żółtej karty nie dostałam, w rozliczeniach miesięcznych z firmy, w której pracowałam moim adresem był adres tej firmy właśnie, a jak w SKAT załatwiałam sobie kartę podatkowa to podałam adres zamieszkania stałego w Polsce a w Danii nie byłam zameldowana tymczasowo w żadnej komunie. Kiedy próbuje na stronie feriekonto.dk. wpisać mój CPR, nie jest on rozpoznany przez system i nie mogę sprawdzić ile jest pieniędzy. Jednakże dostałam z firmy wydruk Feriekort for medarbejdere pa virksomheder under z kwota, chyba do wypłacenia, Belob til ferie i alt. Teraz jestem w Polsce i w Danii nie pracowałam więcej. Co mogę zrobić, aby otrzymać pieniądze, czy musze dzwonić do tej firmy, jak się wypłaca pieniądze z feriepenge? Czy wysyłać e-mail do fk@atp.dk ?
Klignoon:
Tam gdzie sa pieniadze tam trzeba zwrocic sie o wyplate. Prawdopodobnie sa na FerieKonto - co pisze po wpisaniu cprnr. na FerieKonto?
jmn:
Po wpisaniu CPR-nr na feriekonto wyswietla sie: " Vi kender ikke din adresse og kan derfor ikke sende adgangskoden"
Klingoon:
"Nie znamy Twojego adresu i dlatego nie mozemy wyslac hasla."
Czyli nie chodzi o cprnr. tylko o adres. Skontaktuj sie z nimi z pytaniem jak mozesz otrzymac wyplate pieniedzy. Zobacz Urlop wypoczynkowy.
Tez zobacz Zmiana miejsca zamieszkania.
jmn:
Bylam na tej stronie, potem na stronie feriekonto wypelnilam formularz kontaktowy, w "Besked" po angielsku napisalam o mozliwosc otrzymania "adgangskoden", i wyslalam. Teraz poczekam na odpowiedz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej