Ogólne > Pomoc!

Druga praca

(1/8) > >>

Majkelek:
Witam !

Nie wiem gdzie znaleźć informację na ten temat. Mam możliwość podjęcia drugiej pracy tylko w weekendy, ale nie wiem jakich formalności muszę dopełnić. Mam pozwolenia na pracę jeśli pracuję w pierwszej firmie potrzebuję drugie pozwolenie o pracę ? Jak to rozumieć. Druga sprawa podatek. Wiem, że powinienem mieć drugą kartę podatkową do tej drugiej pracy. Powinienem załatwić to sam, czy pracodawca załatwi to za mnie ? Z góry dziękuję za odpowiedź, nie znalazłem na forum niczego podobnego.

Pozdrawiam !

piatka:
Nie wiem jak jest z pozwoleniem, ale idac do drugiej pracy, bierzesz ze soba swojakarte podatkawa, albo wycinasz sam bikort i dajesz pracodawcy, na tej podstawie naliczaja ci 38% podatku, nic wiecej.

Tula:
Jesli masz pozwolenie tylko dla jednego pracodawcy i tylko na rok, nie mozesz podjac drugiej pracy, jesli nie spelnia wymaganego minimum 30 godzin i na nia musisz miec osobne pozwolenie.

Majkelek:
Heh czyli nie ma możliwości podjęcia dodatkowej pracy. W weekend pracowałbym maksymalnie 14 godzin. Jeśli dostanę drugie pozwolenie na pobyt po roku czasu zasady się zmieniają? Na jak długo dostaje się drugie pozwolenie na pobyt ?

Tula:

--- Cytat: Majkelek w 24 Lut 2008, 19:51:14 ---Jeśli dostanę drugie pozwolenie na pobyt po roku czasu zasady się zmieniają?
--- Koniec cytatu ---
Jesli starasz sie o przedluzenie pozwolenia na prace u tego samego pracodawcy, dostajesz pozwolenie, gdzie jest napisane, ze jestes teraz na takich samych prawach jak inni obywatele Unii, stad wnioskuje, ze mozesz pracowac gdzie i ile chcesz.

--- Cytuj (zaznaczone) --- Na jak długo dostaje się drugie pozwolenie na pobyt?
--- Koniec cytatu ---
Nie pamietam, trzy albo cztery lata, ale to i tak nie ma znaczenia w sytuacji mozliwego dla nas otwarcia rynku w maju 2009.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej