Ogólne > Pomoc!
Druga praca
willy:
Ok. ;D
Tam jest dokładnie napisane dla jakiej firmy i jako kto można pracować.
mona:
Så længe din tilladelse er tidsbegrænset,er tilladelsen bland andet betinget af,
at du ikke overgår til deltidansættelse eller til væsentligt ringereløn-og ansættelsesvilkår,og
at du ikke skifter stilling eller arbejdssted.
ak jest napisane na tilladelsenkort J,czyli z tego wynika ,ze obecne pozwolenie na pobyt i prace dostales na dane miejsce i na podstawie tego zezwolenia nie mozesz podiac innej pracy.W tym momencie zabawa zaczyna sie od poczatku.
Nowy pracodawca,nowe podanie ,...reszte juz znasz
Tula:
Nie chce mi sie bic piany z tymi, ktorzy twierdza, ze mozna, wiec dzis wyslalam maila do urzedu imigracyjnego z pytaniem. Jak odpowiedza, dam znac.
Jak Ty dostalas to pozwolenie, Lilianko, nie mam pojecia, bo jest niezgodne z przepisami ::).
piatka:
Liianka trafila na mniej rygorystycznego urzednika.
Jak to dobrze Tula, ze nie jestes zatrudniona w ministerstwie :P ;D :o
lilianka:
mnie pozwolenie załatwiał szef,nie mam zielonego pojęcia jak to zrobił.A może jakiś wpływ na to ma fakt,że jestem tu z narzeczonym i on pracuje u tego samego szefa w pełnym wymiarze godzin...
Dodane: 26 Luty 2008, 14:29:11
znalazłam takie coś:
Do ubiegania się o pozwolenie uprawnia posiadanie konkretnej oferty pracy w pełnym wymiarze godzin. Pozwolenie dotyczy konkretnej oferty i jest wydawane na rok z możliwością przedłużenia lub na okres trwania zatrudnienia. Znalezienie nowej pracy wymaga ponownego uruchomienia całej procedury ubiegania się o pozwolenia.
czyli TULA masz racje.,nie wiem jak to poszło , ale na kontrakcie wyraznie mam napisane 20 timer/uge.
jest to mój drugi pracodawca,u wcześniejszego miałam 37, ale bylo zaznaczone jako max, a minimum 20.wiec nie wiem ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej