Ogólne > Rodzina ...
dziecko i prawa
mamiii:
witam...jestem w dani od 2005 roku poniewaz moja mama wziela slub z dunem, poznalam dunczyka z ktorym bylam i zaszlam z nim w ciaze po 7 tygodniu ciazy on powiedzial ze go to nie obchodzi i ze zabije to dziecko po porodzie sprawa ta zajea sie odpowiednia instytucja"faderskab" i teraz przyszly wyniki z badan DNA ze ten mezczyzna jest ojcem...ale gdy poszlam na komune to mi powiedzieli ze jezeli ten mezczyzna podpisze sie pod tymi wynikami to juz sprawa bedzie wyjasniona i ok a jesli nie to sprawa sie zajmie sad...to wszystko trwa juz 7 miesiecy bo cora wlasnie tyle ma... chcialam sie zapytac czy moge ta sprawe przegrac??!! skoro wyniki badan DNA o ojcostwo potwierdzily ze jest ojcem ...i jeszcze jedna sprawa w komunie mi powiedzieli ze ja mam pelne prawa rodzicielskie i najprawdopodobniej tak zostanie...a ja mam takie pytanie czy jesli on bedzie mial takie prawa to czy i jak to zrobic ze by mial ograniczone prawa nad dzieckiem poniewaz do tej pory nie widzial dziecka (7mies) i po drugie to sie boje ze na prawde cos zrobi glupiego (wspomnialam o tym na poczatku)....dzieki za pomoc
anha:
Współczuje sytuacji,w której się znalazłaś ale nie potrafię pomóc.
Myslę,że jedynie prawnik,specjalista od spraw rodzinnych może Ci pomóc.
mala_z_Aarhus:
Czesc rzeczy sprawadzilam na stronie Statsforvaltning http://www.statsforvaltning.dk
Informacje sa tez w jezyku ang.
Nie wiem z jakiego powodu zostala pani wyslana do ojca dziecka w sprawie podpisu dokumentu, ktorego nazwy pani niestety nie podaje. Sadze jednak, ze to nie powinno byc pani zadaniem.
Jesli wymagane jest od pani Omsorgs- og ansvarserklæring, to wyraznie napisano: Hvis I ikke ønsker fælles forældremyndighed, kan denne blanket ikke anvendes.
Nie wiem dlaczego nie uznano wynikow badan DNA.
Uwazam, ze przy ostatnich zmianach w dunskim prawie dotyczacym dzieci, malzenstw i praw rodzicielskich z pazdziernika 2007r. warto zasiegnac rady prawnika.
mamiii:
to jest faderskab...i musze tu sprostowac ze nie ja zostalam wyslana tylko mi komuna po naradzie z Statsforvaltning powiedziala ze ten rezultat z badan musi byc podpisany przez ojca dziecka wtedy oni go zapisza w aktach a jesli on dalej sie bedzie upieral to sprawa pokieruje sad... :)dziekuje za posty :))
mamiii:
a moze tak ze mna pogrywaja bo jestem mloda.....ale to sie odbija na dziecku bo jest dziecko traktowane jak *pies*.....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej