Ogólne > Podatki
umowa na czas nieokreślony
jano:
Witam zainteresowanych,czy ktoś z doświadczonych z tutejszego forum krótko na kreśli plusy i minusy takowej ,zaznaczam że jest to pierwsza praca w Danii
vera:
--- Cytat: jano w 28 Lut 2008, 23:52:49 ---Witam zainteresowanych,czy ktoś z doświadczonych z tutejszego forum krótko na kreśli plusy i minusy takowej ,zaznaczam że jest to pierwsza praca w Danii
--- Koniec cytatu ---
a co w polsce nie pracowałeś ze nie wiesz...
lilianka:
PRZY UMOWIE NA CZAS NIEOKREŚLONY NIE DOSTANIESZ ULGI PODATKOWEJ,TYLKO NORMALNY PODATEK:) TO MINUS,A PLUS ZE SIE NIE MUSISZ ROZLICZAĆ W POLSCE Z DOCHODU Z DANII,TYLKO W DANI.
piatka:
--- Cytat: lilianka w 29 Lut 2008, 08:40:27 ---PRZY UMOWIE NA CZAS NIEOKREŚLONY NIE DOSTANIESZ ULGI PODATKOWEJ,TYLKO NORMALNY PODATEK:) TO MINUS,A PLUS ZE SIE NIE MUSISZ ROZLICZAĆ W POLSCE Z DOCHODU Z DANII,TYLKO W DANI.
--- Koniec cytatu ---
nieprawda, ze przy umowie na czas nieokreslony nie musisz rozliczac sie w kraju,
w kazdym przypadku musisz rozliczyc sie w Polsce, tylko inne kwoty beda do zaplacenia...........
i w tym i w tym przypadku zostanie ci zaliczony podatek, ktory zaplacisz w Danii
lilianka:
no to sorki,mam złe informacje,byłam święcie przekonana, że jeśli płace tu ten 38% podatek, to w Polsce nie mam obowiązku sie rozliczac???!!!że moge,a wcale nie musze. bo mysle że jak ktoś płaci tu te 38 a w PL jest 19 % , to w Polsce bedzie ładny zwrot.więc chyba to jest dobra wola podatnika czy chce te pieniadze czy nie?poprawcie mnie jak sie myle.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej