Ogólne > Podatki

umowa na czas nieokreślony

<< < (3/4) > >>

rfazi:
Witam wszystkich mam pytanie a czemu ja place 39 procent tez w polsce bede musial sie rozliczac czy nie przebywam tu 9 miesiecy i jeszcze jedno patrzalem na ferie konto i tam jest tylko 687koron cos malo jak oni to rozliczaja za podpowiedz z gory dziekuje

lilianka:
z feriekonto to jest tak że odliczaja Ci 12.5 %,te 687 kr to pewnie masz za miesiac,dla pewności napisz meila do feriekonto z zapytaniem ile masz już środków na kącie.podaj im cpr. fk@atp.dk
ja napisałam meila po ang.i następnego dnia miałam odpowiedz:) pozdrawiam,
a sprawa feriekonta już na forum była kilka razy poruszana.

Dodane: 29 Luty  2008, 11:52:03
 klingoon ja to wszystko o tych podatkach wiem od Ciebie :)

jano:
Vera pracowało się ,plusem był sposób wypowiedzenia umowy.Tu w Danii ma to jak widzę wpływ na podatek w obu krajach tzn proszę mnie upewnić,że jednak ulga delegacyjna się nie należy mimo zachowania podstawowych warunków: rodzina w Polsce,zameldowanie itp.Jestem też ciekaw na jaki okres w tym przypadku Urząd Imigracyjny wydaje pozwolenie?No i też jaki jest okres wypowiedzenia , sposób rozwiązania umowy.Zaznaczam że jest to pierwsza praca w Danii.Może ktoś z autopsji podzieli się informacją.Pozdrawiam nocnych marków.

Klingoon:

--- Cytat: jano w 29 Lut 2008, 12:20:37 ---Pozdrawiam nocnych marków.
--- Koniec cytatu ---
Odslon zaslonki bo to jest 12 w poludnie. ;D

lilianka:
25 po 12 :))) wydaje mi sie że ulga delegacyjna należy sie przy kontraktach czasowych do 2 lat .... już to było

Dodane: 29 Luty  2008, 12:26:27
 http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Felt449.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej