Ogólne > Podatki
8% prog podatkowy czy to ulega zmianie?
lilianka:
no własnie niestety tak jest... :)) pozdrawiam, a czemu to nie wiem,trzeba by ministra zapytać
Dodane: 02 Marzec 2008, 22:07:34
gdzieś już na forum ktoś o tym pisał ...ale n ie mogę znaleźć.
Dodane: 02 Marzec 2008, 22:12:42
aha olśniło mnie Polska wcale nie chce dopłaty do tego co sie zarobi w Danii...to jest proste,wybierajac tutaj ulgę podatkową,czyli płacenie 8% składki a nie normalny podatek,wybieramy zapłacenie podatku od zarobionych pieniążków we własnym kraju(czyli TO MY WYBIERAMY GDZIE ZAPŁACIĆ PODATEK),mamy do wyboru albo w Danii 38 % albo w Polsce 19 %...wiec Polska sie nie domaaga , my sami taki sposób wybieramy.grzegorzaga tutaj na tym forum jest już kilka wątków na ten temat,napisanych przez mągrych ludzi, którzy sie na tym znają,.Ja też na początku nie kumałam oco w tym wszystlkim chodzi.ale przeczytałam kilka razy i już kumam..tak mi sie wydaje .pozdrawiam i powodzenia życze
Klingon:
--- Cytat: grzegorzaga w 02 Mar 2008, 19:53:51 ---no nie wiem...bo skoro mi ne oddali by z powodu ze ich nie zarobilem w pl to czemu chca doplaty od tego co zarobilem w dani...???
--- Koniec cytatu ---
Nie licz że Polska będzie płaciła duńskie podatki - pracując tutaj musisz sam je zapłacić. Mając rezydencję podatkową w Polsce musisz zapłacić podatek również od duńskich dochodów, jeżeli zapłacony duński podatek był mniejszy od polskiego. Innymi słowami, nie zapłacisz mniej niż polski podatek ale możesz zapłacić więcej.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej