Ogólne > Podatki

8% prog podatkowy czy to ulega zmianie?

<< < (5/5)

lilianka:
no własnie niestety tak jest... :)) pozdrawiam, a czemu to nie wiem,trzeba by ministra zapytać

Dodane: 02 Marzec  2008, 22:07:34
 gdzieś już na forum ktoś o tym pisał ...ale n ie mogę znaleźć.

Dodane: 02 Marzec  2008, 22:12:42
 aha olśniło mnie Polska wcale nie chce dopłaty do tego co sie zarobi w Danii...to jest proste,wybierajac tutaj ulgę podatkową,czyli płacenie 8% składki a nie normalny podatek,wybieramy zapłacenie podatku od zarobionych pieniążków we własnym kraju(czyli TO MY WYBIERAMY GDZIE ZAPŁACIĆ PODATEK),mamy do wyboru albo w Danii 38 % albo w Polsce 19 %...wiec Polska sie nie domaaga , my sami taki sposób wybieramy.grzegorzaga tutaj na tym forum jest już kilka wątków na ten temat,napisanych przez mągrych ludzi, którzy sie na tym znają,.Ja też na początku nie kumałam oco w tym wszystlkim chodzi.ale przeczytałam kilka razy i już kumam..tak mi sie wydaje .pozdrawiam i powodzenia życze

Klingon:

--- Cytat: grzegorzaga w 02 Mar 2008, 19:53:51 ---no nie wiem...bo skoro mi ne oddali by z powodu ze ich nie zarobilem w pl to czemu chca doplaty od tego co zarobilem w dani...???

--- Koniec cytatu ---
Nie licz że Polska będzie płaciła duńskie podatki - pracując tutaj musisz sam je zapłacić. Mając rezydencję podatkową w Polsce musisz zapłacić podatek również od duńskich dochodów, jeżeli zapłacony duński podatek był mniejszy od polskiego. Innymi słowami, nie zapłacisz mniej niż polski podatek ale możesz zapłacić więcej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej