Ogólne > Pomoc!
ważne pytanie
zarobki:
witam was
mam propozycję pracy w danii w państwowej służbie zdrowia przy rezonansie magnetycznym czyt. w swoim zawodzie
z propozycji wynika, ze będe zarabiac około 24 tys koron miesięcznie brutto ale po odliczeniu składki emerytalnej-poczytałem troche o podatkac i doszedłem do wniosku ze to niewiele?ile można realnie oszczędzić przy takich zarobkach?
jakie macie doświadczenie?
dziękuje za odpowiedz
Tula:
To wszystko zalezy od tego, jaki Pan bedzie placil podatek, za ile uda sie Panu wynajac mieszkanie, w jakim miescie, no i jakie Pan ma nawyki zywieniowo-zyciowe, czy bedzie Pan mieszkal sam, czy z rodzina itd. . Dla jednego ta kwota to sporo, dla innego ta sama to smiech na sali.
mala_z_Aarhus:
Brak konkretow, uniemozliwia udzielenie jakiejkolwiek sensownej odpowiedzi.
młody25:
a więc tak z zapewnien Pani z firmy \paragona pracodawca zapewnia pomoc w znalezniu pracy dla współmamłożnka także licze ze nie będe tam sam-mam rocznego syna wiem ze dostaje się jakies pieniądze około 10 tys koron rocznie co tez uważam za niewiele-jeśli chodzi o miasto to jest rejon jutlandii, mieszkanie jak uda się tanio wynając to fajnie wystarcza mi 2 pokoje plus kuchnia(czy w danii istnieją spółdzielnie mieszkaniowe?)
Klingoon:
Przy dochodzie 288 tys. kr. i niepracujacej zonie zaplacisz ok. 87 tys. kr. podatku.
Piszesz ze 10 tys na dziecko jest niewiele - ile do tej pory otrzymywales (zakladam ze nie w Polsce)?
Sa spoldzielnie mieszkaniowe - czynsz ok. 4-6 tys.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej