Ogólne > Pomoc!

ważne pytanie

<< < (3/4) > >>

mala_z_Aarhus:
W Danii (!)  oddajemy takie szkraby pod opieke kopenhaskiej syrenki i kiedy dorosna odbieramy za oplata! :D

Wysokosc oplat jest zroznicowana w zaleznosci od kommuny itd.
Ale to jak grochem o sciane.

młody25:
wcale nie dziekuje za odpowiedź i za cierpliwosc

vaxa_rys:

--- Cytat: michalina w 03 Mar 2008, 09:03:21 ---Ja na 4 osobową rodzinę wydaję na jedzenie min 6 tys i uważam ze żyję oszczędnie.

Dodane: 03 Marzec  2008, 09:02:29
 Mozna też starać sie o zasiłek rodzinny i dopłate do czynszu.To drugie jest uzaleznione od dochodów.

--- Koniec cytatu ---

ja odrobine mniej, na wyzywienie 4 osob(3 dorosle,1 dziecko) wydaje jakies 4tys. koron miesiecznie.Nie jestem do przesady oszczedna ani w drugą stronę rozrzutna.

maggie23:
dzieci do 3 roku życia mogą przebywać u niani (ma ona pod opieką z tego co wiem około 4 dzieci). Kosztuje ona 5.500dkk,  z czego 4.150dkk pokrywa komuna. Cena jest przystepna, a niania zapewnia wyżywienie, rozrywki, wycieczki itp. :) my jesteśmy zadowoleni. Nasza komuna to Skive.

--- Cytat: młody25 w 04 Mar 2008, 12:40:56 ---A moze orientujecie się ile kosztuje  średnio w Danii żłobek dla dziecka?Jeśli chodzi o warunki życiowe nie mam wielkich wymagań potrafię jeś oszczędnie wystarczy mi dwu pokojowe mieszkanko-chcem po prostu się dowiedziec czy przy takich zarobkach mozna jakies pieniążki odkładac

--- Koniec cytatu ---

Manior:
Ceny żłobka vuggestue w Danii.
Znalazłem taki link z Duńskiego Urzędy Statystycznego: http://www.dst.dk/OmDS/BagTal/Arkiv/09-10-05-daginstitution-takster.aspx
W tabelce są podane średnie opłaty roczne za miejsce w żłobku.

Podaj konkretne miasto to znajdę aktualne ceny i ewentualnie okres oczekiwania na miejsce.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej