Ogólne > Pomoc!

PROSZĘ O CHŁODNĄ KALKULACJĘ

<< < (2/3) > >>

mala_z_Aarhus:
Wydaje mi sie, ze na polnocnej Jutlandii koszty zycia sa nizsze niz w duzych miastach.
Jesli ma pan juz upatrzona prace dla zony i jesli to Jej odpowiada, to zostaje juz tylko, dogranie szczegolow.
Szkola dla corki i zlobek dla syna, mieszkanie/ dom itd.
 Na pewno wizyta w kommunie, pomoze w podjeciu decyzji.

Jomir:
Niech Pan poszpera troche po forum,bo bylo juz o kosztach przedszkola i o tym, jak to jest ze szkola dla dziecka.
Dodam, bo o tym jeszcze chyba nie bylo, ze akurat ze szkola nie wiaza sie duze wydatki - ksiazki dziecko dostaje ze szkoly, zeszty tez. Meaterialy na plastyke sa w szkole. Dziecku trzeba kupic tylko tornister i piornik, stroj na gimnastyke i basen. w porownaniu do Polski sporo wydatkow odpada.

Tu ma pan przykladowe znaleziska na temat szkoly i przedszkola

http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&action=search2

Zauwazylam, ze wkleja sie sama wyszukiwarka, prosze wiec wpisac w okienko szkola lub przedszkole i wyskacza Panu watki

odp:
witam
moze tak na poczatek to poprawna pisownia swojego imienia bo troche to przykre robic bledy w pisowni wlasnego imienia.

andzej:
jest wszystko OK to moja ksywka a na imie mam sebastian czy już wszystko jasne,jak nie masz ochoty pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj dzięki....

Klingon:
Moim zdaniem nie ma sensu ciągnąć dzieci do Danii na kilka lat, jeżeli już to na stałe, co nie znaczy że później nie możecie zmienić zdania.
18 tys. jest nie wiele (216 tys. rocznie - ok. 60 tys. podatku) tak więc żona musi znaleźć pracę na pełny etat. Dania jest dobrym krajem jeżeli szukacie spokoju i wyluzowanej mentalności ale nie znajdziecie tutaj bogactwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej