Ogólne > Pomoc!

pytania: adres korespondencyjny, numer CPR i takie tam

(1/2) > >>

zorajda:
Mój mąż jest w Danii od 19 lutego i dziś dostałam kartę podatkową  od SKAT forskudsopgørelse, która jest mojego męża ( mieszkam w Polsce - jeszcze ), czy mu tam będzie potrzebna, co ma zrobić by do niego przychodziły takie dokumenty. mam pytanie dotyczące założenia internetu, mąż jeszcze nie posiada  numer CPR, ale na tym dokumencie już jest, chcielibyśmy bardzo założyć u męża internet, czy da się założyć na podstawie tej karty Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Jomir:
Ten numer CPR to tylko dla celow podatkowych. A ta karta, to tylko karta podatkowa. Poki co maz nie moze sie jeszcze zameldowac, bo nie ma pozwolenia na pobyt.
Karta podatkowa jest mezowi jak najbardziej potrzebna, bo na jej podstawie zostanie naliczona wyplata. Poki jej nie ma, mezowi potraca najwyzsza mozliwa stawke.
Jesli chodzi o internet, to chyba najlepiej spytac bezposrednio dostawce uslugi.

zorajda:
Dziękuję ci bardzo za odpowiedź a tą kartę ma pokazać pracodawcy czy firmie pośredniczącej? chyba jej hm...

Jomir:
To chyba oni placa (mam na mysli wynagrodzenie), wiec raczej jej.

lilianka:
zorajda karte podatkowa wyslij mężowi a tam jest taki wycinek dlapracodawcy (posrednika)lepiej niech ja trzyba Twoj mąz , bo pośrednicy są rózni ,potem jak przyjdzie co do tzrgo to moga jej nie zwrócić (ja tak miałam)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej