Ogólne > Informacje

DANIA JEST PANSTWEM PRAWA, CZYLI CO SIE NAM NALEZY

<< < (13/24) > >>

Jomir:
Napisze jeszcze raz MISIU.... CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM...
Kaucja bzdura nie jest, bo osobisice ja placilismy... dotyczy ona laczenia rodzin - malzenstw z obywatelami Danii....

Twoje myslenie jest bardzo plytkie, ale wynika raczej z totalnej nieznajomosci prawa.
I uwierz mi, ze wcale nie masz w nosie polskiego obywatelstwa....

Bycie bezpanstwowcem, to na przyklad zwrocenie polskich dokumentow - paszportu, dowodu osobistego, prawa jazdy itp.....   i oczekiwanie na odpowiedz w sprawie obywatelstwa dunskiego .... mozesz czekac na nia nawet rok jak nie dluzej ... przez ten czas, nie mozesz opuscic Danii  - no bo zolta karta nie uprawnia do przekraczania zadnej granicy... nie mozesz jezdzic samochodem - no chyba, ze w miedzyczasie zrobisz dunskie prawo jazdy....
W tym momencie jestes znikad.. przestajesz byc obywatelem Polski, Unii Europejskiej... a nie jestes jeszcze obywatelem Danii....

To najprostsze przyklady wynikajace ze zrzeczenia sie obywatelstwa.... mozna by znalezc wiecej....

Tak wiec, naprawde zastanow sie do czego dazysz....

A poki co - ucz sie dunskiego i pracuj i zobacz co przyszlosc przyniesie.

I zapamietaj sobie pewna maksyme: POKORNE CIELE DWIE KROWY SSIE....

Czyz nie lepiej miec staly pobyt w Danii i polskie obywatelstwo? I w razie potrzeby zyc tam, gdzie lepiej???
SKad wiesz jak bedzie wygladalo zycie w Danii za 15 lat??? Skad wiesz, jak bedzie wygladalo zycie w Polsce za 15 lat????

Gdy mialam nascie lat widzialam czolgi na ulicach i stalam w kolejce po papier toaletowy.... do glowy by mi nie przyszlo, ze teraz bede wybierac pomiedzy rozowym, blekitnym czy w pieski... tudziez o zapachu wanilii lub lawendy....

Mysl bardziej perspektywicznie o swojej przyszlosci, a nie tup jak male rozkapryszone dziecko: nie chce, nie lubie, nie bede.....

Tula:

--- Cytat: misiu w 06 Wrz 2007, 20:24:58 ---ktoś wcześniej napisał o jakiejś kaucji przeciez to jakieś bzdury nikt o tym nic niewie .... nawet ci co tu są naprawdę długo....
--- Koniec cytatu ---
Dobrze poinformowanych znajomych masz w takim razie, gratuluje.
Specjalnie dla Ciebie, oto szczegoly tej, jak ja bylas uprzejma nazwac, bzdury, skopiowane ze strony nyidenmark, z rozdzialu o laczeniu rodzin:

(...) your partner must post DKK 56,567 in bank-backed collateral to pay for any public assistance paid to you by your municipality after you relocate to Denmark. This is known as the collateral requirement.

malin:
Moj dunski kolega zeni sie z ukrajnka w tym miesiacu . Nie musial wplacac kaucji tylko przedstawil stan konta jaki posiada oraz ruchomosci i nieruchomosc ktore sa jego wlasnoscia. Jego narzeczona dostala wize na miesiac i w tym okresie sie pobiora.

piatka:
Mowilam juz:
 zeniac sie nie musisz nic wplacac, twoja sprawa............
 fakt, ze wypelniajac dokumenty do slubu musisz podac jakie masz warunki mieszkaniowe i dochody
kaucje wplacisz dopabuse wtedy gdy zechcesz aby zona miala pobyt staly w Danii.
Te papiery zalatwiasz na policji, jesli nie mieszkasz w Kobenhavn.
Wypelniasz dokumenty, ktore sa potem sprawdzane przez komune i jesli komuna stwierdzi, ze masz co potrzeba, otrzymacie pozwolenie na pobyt, ale po otrzymaniu
 prawa pobytu nalezy w banku zlozyc kaucje, ktora jest do dyspozycji komuny przez 7 lat.
 ufffffffffffffffff : ;)

pytanie:
Proszę o kantakt w sprawie Nie wolno firmie potracac z placy pieniedzy za \"znalezienie pracy\" czy \"administracje\"  mam taki problem z firmą mój adres bikerrr@tlen.pl dziękuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej