Ogólne > Podatki

ratunku!! mam do zapłaty

<< < (3/8) > >>

Klingon:

--- Cytat: beta791 w 06 Mar 2008, 16:51:29 ---P.S. teraz zrozumialam, że ten oplysningsseddel to informacja od pracodawcy, który to wysłał ją zarówno do mnie jak i do SKATA....
dobrze zrozumiałam....???? ???
--- Koniec cytatu ---
Tak. :)

Nigdy nie widzialem rozliczenia w Polsce, ale czy ta korekta to nie jest tylko wpisanie innego zapłaconego duńskiego podatku?

kerad38:
tak ta korekta to chodzi tylko o podatek ten 38%.Przeliczajac dunski podatek na zlote ktory zaplacilem w dani.Jesli w zeznaniu polskim odliczylem 7000zl  a wyszlo mi ze w dunskim zeznaniu mam doplate 4000kr .to zrobie korekte w polskim urzedzie i dodam jeszcze ten podatek .I tak samo odwrotnie gdy za duzo zaplacilem w dani to korekta w polskim urzedzie

Jomir:
Klingtonie w polskim systemie nie ma specjalnych drukow do korekty, po prostu sklada sie jeszcze raz Pit  z nowymi cyferkami, recznie dopisujac na czolowej stronie KOREKTA. DO korekty musi byc dolaczone wyjasnienie, z jakich powodow zostala wykonana. I tu tez nie ma zadnych drukow, po porstu pisemko.

Hehehe.. ktos pisal, ze sie sam rozliczyl... a teraz sie okazuje, ze zrobil to ksiegowy, za 40 zlotych :)

beta791:
no zapłaciłam 50zł ,ale pójdę z reklamacją, bo  w końcu  jak się ktoś podejmuje rozliczania zagranicznych pitów to  powinien mieć wiedzę na ten temat...

Jomir:
Betko, Pan pewnie mial wiedze co do polskich przepisow, prawdopodobnie nie znal dunskiego i nie wiedzial, jaki dokument dostal.
Aczkolwiek zgadzam sie z Toba, ze podejmujac sie rozliczania dochodow zagranicznych, powinien wiedziec jak maja wygladac dostarczone mu dokumenty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej