Ogólne > Podatki

ratunku!! mam do zapłaty

<< < (5/8) > >>

Jomir:
NIech Pan dobrze przeczyta co jest napisane powyzej. NIe chodzi o odliczenia, a niemozlilwosc zlozenia prawidlowego pitu w terminie. Taki trick ksiegowy...
Aha... niech Pan tego nie szuka w internecie.... nikt o tym oficjalnie nie pisze... tak sie po prostu robi w takiej sytuacji.

Prosze na sile nie szukac w dziury w calym. To, ze sie pomyle czasami nie znaczy, ze nie wiem o czym pisze. Czasem jestem bardzo zajeta, a na forum pisze w ciagu paru minut przerwy i nie zawsze zaskocza mi szufladki na odpowiednie miejsce.
Na pewno jest Pan dobry w swoim zawodzie, ale bez sensu udowadniac, ze sie kims jest, jesli sie nim nie jest.
Podzielil sie Pan z forumowiczami swoja wiedza i chwala Panu za to.
"Trzeba dobrze wiedziec, kiedy ze sceny zejsc"...

Moze jeszcze do konca wytlumacze istote tego pitu "zerowego" (niech Pan zwroci uwage "zerowy", a nie ZERO, ponadto jest tu cudzyslow:
Wypelnia sie zwykly Pit, czy deklaracje VAT... ale w miejscu dla kwot wstawia sie zero.
CHodzi o to, ze zero nie naklada na zadna ze stron zobowiazan finansowych - czyli my nie musimy nic wplacac, ani urzad zwracac.
Nastepnie w jak najszybszym terminie nalezy zlozyc prawidlowy pit, oczywiscie wowczas juz jako korekte.
Dodam, ze jest to wybieg, poniewaz zlozenie nieprawidlowego zeznania podatkowego nie jest karane, natomiast niezlozenie go jest.

I jeszcze jedno Polsce, przez duze PPPPPP
Dajmy spokoj ortografii, ale chociaz Polak, Polka I Polska piszmy jak nalezy.

Prosze nie myslec rowniez, ze znam sie na wszytskim.... na prawde na bardzo wielu rzeczach sie nie znam.
Ale jesli chodzi o ekonomie.... mam za soba 8 lat studiow ekonomicznych (nie, nie powtarzalam zadnego roku), wiec za przeproszeniem w ciagu 8 lat, to i krowa by sie czegos nauczyla.

kerad38:
dam sobie spokój z tym forum.Najbardziej kompetentna osoba na tym forum jest pan JOZEF  pozdrawiam go. w praktyce jest inna.Pani ma wiedze teoretyczna .Kłaniam się nisko.Dowidzenia

Jomir:
Absolutnie nie zamierzam dyskutowac z tym, ze na wszelkie tematy zwiazane z Dania, najbardziej kompetentna osoba na tym forum jest Pan Jozef.
Prosze rowniez zwrocic uwage, ze jeszcze nigdy nie wypowiadalam sie w kwestii podatkow dunskich -  nie znam sie na tym.

maggie23:
a możesz podać namiary na to biuro rachunkowe, które Cie rozliczało?

--- Cytat: kerad38 w 06 Mar 2008, 17:00:20 ---ile zaplacilas bo ja 40 zli jeszcze korekte zrobi gdy dostane rozliczenie koncowe w dani jesli sie sama rozliczasz to bedziesz miala wysoki podatek

--- Koniec cytatu ---

Klingon:
To forum ilustruje nieumiejętność współpracy wśród Polaków. Mamy wspólny cel - pomóc innym, ale w krótkim czasie zaczynamy wyzywać się od MĄDRYCH. ;D
Pouczanie lub komentowanie innych nie jest konstruktywne, walczenie o ostatnie słowo stratą czasu a jeżeli komuś zależy żeby mieć rację, to niech sobie ją ma. ;D

Pozdrawiam i życzę dobrego weekendu. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej