Ogólne > Pomoc!

Wojsko

<< < (2/3) > >>

Thunder86:
Z tymi wyliczeniami to kiedyś tak było.Teraz jeżeli ma ktoś papier ze szkoły nie mogą go nie przyjąc.
Zerknijcie na to:
http://forum.wojsko-polskie.pl/-vp110740.html
http://forum.wojsko-polskie.pl/faq-czesto-zadawane-pytania-vt6414.html

"Czy dostanę odroczenie gdy zapiszę się do szkoły policealnej? Czy szkoła policealna odracza jedynie do 22-23 roku zycia?
-Ten limit wiekowy został zniesiony. Teraz w szkołach policealnych można uczyć się bez względu na wiek i otrzyma się odroczenie z WKU. Nie ma także znaczenia fakt, ukończenia wczesniej innej szkoły policealnej (nie istnieje żaden limit) UWAGA**Odroczenie otrzymuję się ze względu na pobieranie nauki a nie na chęć jej podjęcia. To dotyczy wszystkich osób które zostały skreślone, wyrzucone ze szkół bądź uczelni w trakcie roku szkolnego. Więc nie pobierają nauki i podlegają wcieleniu.** "

boniek:
Z tego co pamietam armia zawodowa ma powstac w 2010 roku, w przyszlym roku najprawdopodobniej pobory zostana zawieszone a w 2010 nie bedzie ich wcale...

Majkelek:
Nie znalazłem takiego wątku na forum. Miałem po prostu wątpliwości. Dzięki za odpowiedź !

yoursoul:
mozna sie odroczyc podejmujac nauke w szkole policealnej lub pomaturalnej panstwowej , lub prywatnej ale tylko takiej , ktora ma uprawnienia szkoly publicznej (zapisujac sie trzeba o to dopytac ) .

Thunder86:

--- Cytat: boniek w 07 Mar 2008, 19:57:10 ---Z tego co pamietam armia zawodowa ma powstac w 2010 roku, w przyszlym roku najprawdopodobniej pobory zostana zawieszone a w 2010 nie bedzie ich wcale...

--- Koniec cytatu ---
Ja też to samo slyszałem.Tylko tak sobie mysle, czy wynika z tego,że ten rok jest ostatnim, w którym każdy ma obowiązek odbyc zasadnicza służbę wojskowę?Czy jak ktoś przetrwa ten rok, to za rok miałby już spokój, o ile nie zmienią znowu planów, nasi kochani politycy.I co jest w końcu poborem:czy nadanie kategorii wojskowej, co ma się zazwyczaj w wieku 19 lat, czy pobór to wizyta na WKU i odbiór karty powołania?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej