Ogólne > Rodzina ...

Wzory wnioskow na pobyt, prace i laczenie rodzin

<< < (18/20) > >>

emotikona:
Dziękuję Jomir!
A jeszcze zastanawia mnie, kiedy następuje możliwość zameldowania? Czy zameldują nas teraz, przy rozpatrzeniu wniosku, pod adresem pod którym przebywamy, czy dopabuse zameldowanie będzie wtedy jak przejdziemy na swoje mieszkanie i podpiszemy umowę wynajmu?

Jomir:
Jak sie zameldujecie, otrzymacie cpr (numer pesel), to automatycznie bedziecie mogli sie przez internet zamelodwac pod tym adresem, w ktorym mieszkacie (oczywiscie jezeli istnieje mozliwosc zameldowania w tym miejscu).

emotikona:
To znaczy chodziło mi oto czy rejestracja pobytu = zameldowanie pod adresem wskazanym we wniosku :) Bo właśnie prawdopodobnie nie możemy się zameldować pod tym adresem, chociaż znajomy nie widzi problemu. Mieszkanie będziemy mieć w październiku na kontrakcie.
Jeżeli teraz przy rejestracji pobytu mieliby nas automatycznie zameldować pod adresem z wniosku to wolę poczekać z tą rejestracją. Chociaż chciałabym to wszystko załatwić jak najszybciej, bo zależy mi na kursie duńskiego (najlepiej intensywnym) - chciałabym szukać pracy w swoim zawodzie. A o socjalu w ogóle mi nie zależy - nie po to tu przyjechałam :)

Jomir:
NIe. Rejestracja to rejestracja. A meldunek to meldunek.
Po rejetsracji otrzymacie dokument z Waszym cpr i powtierdzeniem rejestracji. Wowczas bedziecie mogli sie zameldowac.

aRtiDG:
Ja mam pytanie  trochę bardziej precyzyjne, ponieważ przeszukałem kupę postów, jeszcze więcej szukałem na google i nic nie mogę znaleźć aktualnego, chodzi mi dokładnie o rejestracje pobytu w Danii i spełnienie warunku finansowego, to że trzeba mieć prace itd itd to wiem, ale nigdzie nie mogę znaleźć dokładnie ile ja mam zarabiać, jak znajdowałem to były jakieś informacje że aż mi się nie chce wierzyć, dlatego pytam czy jest jakaś konkretna suma roczna/miesięczna jaką muszę spełniać aby dostać pozwolenie na pobyt i pracę,  Na początek chce przyjechać sam ale po około 4 miesiącach chcę sprowadzić rodzinę: Żona, 14 letni Syn, 4 letni syn oraz roczna córka. Oczywiście jak zjedzie rodzina dzieci do szkół i przedszkoli a Żona do pracy, jak tylko ogarniemy wszystko i nie wiem konkretnie jakie będę musiał spełniać warunki finansowe sam a jakie całą rodziną, czy w ogóle mamy szanse na zarejestrowanie pobytu całą rodzina bo wiadomo, że na początku zawsze zarobi są niższe. Pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za informacje 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej