Ogólne > Pomoc!
Windows Vista a netbank
Tula:
Potrzebuję porady -- kupilam nowy komputer, poprosilam Nordeę o nowy pin. Dostalam, próbuję się zalogować, nic. Czytam dział "dobre rady dla uzytkownikow Visty" na stronie netbanku, robię co mi każa, strona juz jest zaznaczona jako strona "zaufana", a nadal nie moge sie zalogować. Wyskakuje mi kwadracik z czerwonym iksem i pojawia sie na gorze napis, ze IE ze wzgledow bezpieczenstwa blokuje mi zainstalowanie ActiveX control (????), kiedy mimo wszystko prosze o instalacje, pojawia sie komunikat "Windows has blocked this software because it can't verify the publisher". Co mam zrobic? Jestem komputerową blondynką, zaznaczam z góry i uczciwie.
greg1969:
Korzystałem z Visty przez pół roku. Nie powiem bo system pod względem szaty graficznej i gadżetów jest super ale, od dobrych magiców od kompów - moich przyjaciół, wiem, że minie jeszcze trochę czasu zanim wszystkie tzw. niedoróbki zostaną usunięte. Ich zdaniem system operacyjny Vista ma tyle zabezpieczeń przed ingerencją z zewnątrz (także użytkownika), iz niektóre z nich same sobie przeczą. Po pólrocznej męczarni z Vistą, kupiłem XP i jestem w domu chociaż wizualnie i gadżeciarsko przesiadłem się o klase niżej. Też nie jestem super komputerowcem ale teraz pracuje się o wiele lepiej i stabilnie i nie ma problemów z systemem, które w Viście były powszechne. Pozdro.
P.S. Jak nie jesteś dobra w komputerach, to moim zdaniem powinnaś zmienic system na XP, sam to przechodziłem i krew mnie zalewała.
Tula:
--- Cytat: greg1969 w 15 Mar 2008, 19:54:51 ---Jak nie jesteś dobra w komputerach, to moim zdaniem powinnaś zmienic system na XP, sam to przechodziłem i krew mnie zalewała.
--- Koniec cytatu ---
Rozważę propozycję, dzięki :). Ale sama to ja sobie nie przejde, chyba będę musiała zadzwonic do admina po pomoc ;). Ktoś ma pomysł na ten netbank z vista na razie?
K3:
--- Cytat: greg1969 w 15 Mar 2008, 19:54:51 ---Korzystałem z Visty przez pół roku. Nie powiem bo system pod względem szaty graficznej i gadżetów jest super ale, od dobrych magiców od kompów - moich przyjaciół, wiem, że minie jeszcze trochę czasu zanim wszystkie tzw. niedoróbki zostaną usunięte. Ich zdaniem system operacyjny Vista ma tyle zabezpieczeń przed ingerencją z zewnątrz (także użytkownika), iz niektóre z nich same sobie przeczą. Po pólrocznej męczarni z Vistą, kupiłem XP i jestem w domu chociaż wizualnie i gadżeciarsko przesiadłem się o klase niżej. Też nie jestem super komputerowcem ale teraz pracuje się o wiele lepiej i stabilnie i nie ma problemów z systemem, które w Viście były powszechne. Pozdro.
P.S. Jak nie jesteś dobra w komputerach, to moim zdaniem powinnaś zmienic system na XP, sam to przechodziłem i krew mnie zalewała.
--- Koniec cytatu ---
wiesz, to wszystko kwestia ustawień, ja właśnie wracam na Viste na dniach
Dodane: 15 Marzec 2008, 21:30:38
--- Cytat: Tula w 15 Mar 2008, 21:16:10 --- Ktoś ma pomysł na ten netbank z vista na razie?
--- Koniec cytatu ---
Lada dzień zainstaluję Vistę, więc sprawdzę
flyvemaskine:
Spróbuj otworzyć przeglądarkę jako administrator
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej