Ogólne > Rodzina ...

żłobek

<< < (4/7) > >>

Jomir:
Komuna Kopenhaska jest pod tym wzgledem absolutnie paskudna.
My wiedzac o tym, ze przeniesiemy sie do Danii w czasie wakacji, zaczelismy zalatwianie szkoly dla naszego synka juz w lutym.
BYlismy na wizycie w poradni psychologiczno-pedagogicznej i zapisalismy malego do wskazanej przez nich szkoly...

Od stycznia, do sierpnia nie wydarzylo sie doslownie nic.
Oczywiscie wszyscy sa w szoku (szkola, poradnia, itp... ), ale fakty sa jakie sa.

Aczkolwiek Taastrup nie podlega pod Komune Kopenhaska, wiec moze tam sie lepiej wszytsko pouklada.

piatka:

--- Cytat: anulka77 w 16 Mar 2008, 10:10:26 ---Witam. Mam 13-miesięcznego synka i 10-letniego. Mój partner, a ojciec malucha jest od października w Danii.Chcę pod koniec czerwca wyjechać z dziećmi do niego. Będę chciała iść do pracy więc muszę młodszego zapisać do żłobka. Czy ktoś mógłby mi trochę opowiedzieć o tej instytucji.... :)Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
Czy dostaniesz pozwolenie na pobyt w Danii skoro nie jestescie malzenstwem?

żłobek:
Witam, mieszkam w Esbjergu i poszukuje żłobka dla mojej córczki, czy jest ktos w stanie napisac mi gdzie znalesc dobry złobek.Pozdrawiam

anulka77:
Nie wiem jak to się do końca odbędzie, ale chcemy wynająć mieszkanie , a później mam iść do pracy.Myślisz , że będą jakieś problemy z tym iż nie jesteśmy po ślubie? Partner jest ojcem dziecka i ma jego nazwisko, poza tym mamy zamiar razem mieszkać...słyszałam , że w Danii są uznawane takie związki za rodzinę.

Jomir:
Takie zwiazki sa uznawane za rodzine, ale jest jedno ale....
Musicie dostac pozwolenie na pobyt. I o ile dzidzius dostanie go bez pozwolenia, o tyle Ty, jesli nie mieliscie wczesniej wspolnego miejsca zamieszkania w Polsce, bedziesz miala z tym problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej