Ogólne > Podatki

skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

(1/2) > >>

julka:
Witam wszystkich....
Mam takie pytanko...
pracowalam w Danii prawie caly 2007 rok...tzn.do 31.12.2007 roku,nie dostalam zadnego rozliczenia z mojej dunskiej firmy,ani ze Skatu.Jestem w Polce i dowiedzialam sie ze muszę wykazac swoje przychody i zapłacony podatek w Danii w moim rozliczeniu polskim(takie mamy prawo podatkowe-gdyz w 2007 rok. mialalam umowe zlecenie w Polsce,ddybym jejj nie miala-nie trzeba bylo by nic rozliczac)!!!!!!!! >:(....No ale jest tak a nie innaczej...
Do skatu napisalam maila -czy mi dadza cos takiego -ktos raczyl mi odpisac ze przesla mi cos na domowy adres-ale kiedy cisza!! :o
..........Natomiast nurtue mnie jeszcze jedna sprawa-kto mnie rozliczy w Danii z tego-bo kompletnie nie wiem czy to trzeba rozliczyc -czy oni zrobia to za mnie(oni czyli SKAT)!!!!!!!

Może jest tutaj ,ktoś biegly w te klocki?????????
dzieki z góry
pozdrawiam   JULKA

Klingon:
Zobacz PIT - zeznanie roczne za 2007 rok i ewentualnie napisz, jeżeli będziesz miała pytania. :)

julka:
wszystko bylo by fajnie!!!!!!!!!!ale oprócz mi\oich kartek z pracy nie mam nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i czy musze sie tam rozliczyc czy tez z tegow  polsce????????
ja juz glupia jestem!!

Klignoon:
Jezeli zglosilas zmiane miejsca zamieszkania w dunskiej ewidencji ludnosci (folkeregistret) to otrzymasz rozliczenie ze SKAT, ktore ewentualnie mozesz zmienic i otrzymac nowe. Dowiedz sie jaki Twoj adres jest zarejestrowany w gminie (kommune). Poprawny adres jest tez konieczny do wyplaty pieniedzy urlopowych.

PS. Po rozliczeniu w Danii rozliczysz sie w Polsce.

julka:
wyjeżdzając z Danii niewymeldowywalam się -ponieważ ja osobiście nie meldowałam się w domu w którym mieszkałam(mysle ze zrobila to za mnie firma-tak mialo byc)!!a pieniądze za urlop -(dostalam druk od mojego pracodawcy-ktory przesłałam-w odpowiednie miejsce)-wiec teraz czekam na kase!!
czyli raz jesczez!!!!!!!
co mam teraz zrobic!!-nie dostalam zadnego zbiorego zestawienia moich wynagrodzeń,prace skonczylam 31.grudnia 2007(od 1 stycznia 2008 jestem w Polsce na stałe.)czekam na jakies rozliczenie ze skat'u-ale nie jasne to dla mnie jak i co a dalej robic-przeciez mam tylko miesiąc aby rozlizyc sie w Polsce!!czas mnie goni -a ja jestem kompletnie zielona!! ::) :'( :-\
dzieki za podpowiedź....Julka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej