Ogólne > Podatki

Potrzebuje rady

(1/2) > >>

Beate:
Witam potrzebuje rady mąż jest spawaczem po 5 tygodniach pracy przez agencje podpisał kontrakt w firmie Duńskiej ale  teraz koledzy przepowiadają mu 38 procentowy  podatek. Czy to prawda? Dziękuje za wiadomości i pozdrawiam.

dragonki:
byc moze ze tak Skat ustali ale jezeli twoj maz zwroci sie do Skatu i przectawi dokumenty ze ma dom w Pl to skat da mu 8%skatu....wiem bo ja tez musze to zalatwic dla mojego chlopaka bo on tu jest na prace nie tak jak ja.no i gadalam ze skatem i musze tak samo pojechac z moim chlopakiem do skatu i takie papiery przectawic:)

Klingon:
Tak jak w Polsce, wysokość płaconego podatku zależy od przyznanych ulg. Największą jest Ulga za koszty podróży, którą można otrzymać mając tymczasowe miejsce pracy.

PS. Mając rezydencję podatkową w Polsce należy tam też rozliczyć się z duńskich dochodów.

freyu:
Witam. Tak od dłuższego czasu obserwuję co ludzie pisza na tym formu ponieważ zanoszę się z zamiarem wyjazdu do DK. Mam szybkie pytanko: czy ulge w podatku to można dostać m.in. dlatego że ma się swój dom/mieszkanie w PL? Ja osobiście niestety nie mam ani domu ani mieszkania więc jak to jest w takim przypadku? Z góry dzięki za odpowiedź.

Klingon:
Celem ulgi za koszty podróży jest częściowy zwrot poniesionych kosztów związanych z tymczasowym miejscem pracy. Ulgę można otrzymać jeżeli ma się stałe miejsce zamieszkania w PL ale nie trzeba być właścicielem domu/mieszkania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej