Ogólne > Podatki

Abolicja podatkowa

<< < (9/30) > >>

lilianka:
gość piszesz że  :
--- Cytat: gość w 08 Kwi 2008, 20:58:38 ---
[
I tak wyszlo wprowadzą abolicje bezwzględu na to, czy mialem ulge podlegam obowiązkowi płacenia podatku w dani.a jaki wyjdzie to tylko kwestia przychodu  i wysokości ulgi  mialem troche racji TULA.   :-*

--- Koniec cytatu ---
ale jak wytłumaczysz zdanie :

--- Cytat: lilianka w 08 Kwi 2008, 12:57:08 ---.

Dodaje, że zgodnie z umowami o unikaniu podwójnego opodatkowania przewidującymi tę metodę wystarczy, aby dochód mógł być opodatkowany za granicą. Czasami konieczność zapłaty zagranicznego podatku nie występuje, np. z uwagi na nieprzekroczenie kwoty wolnej od podatku.

- Abolicja podatkowa nie obejmie jednak takich sytuacji, chyba że przepisy projektu zostaną w trakcie dalszych prac legislacyjnych zmienione - tłumaczy ekspert Ernst&Young..."
czyli ta abolicja wcale nie musi dotyczyc Polaków którzy płaca tylko 8 % :(

[Dodane: 08 Kwiecień  2008, 12:33:22]
tekst pochodzi z :   http://www.waluty.com.pl/article.php?id=33102

[Dodane: 08 Kwiecień  2008, 12:34:36]

--- Koniec cytatu ---

Klingon:
Trzeba poczekać aż abolicja wejdzie w życie, ale w wyżej opisanym przypadku osoby z tą samą ulgą które miay niski dochód nie będą podlegać abolicji, natomiast z wysokim dochodem otrzymają abolicję.

lilianka:
i gdzie tu sprawiedliwosc??? hmm?? :))

lilianka:
tylko że ja niżej napisałam o tej sprawiedliwości co do słów Klingona :
--- Cytat: Klingon w 08 Kwi 2008, 21:53:19 ---Trzeba poczekać aż abolicja wejdzie w życie, ale w wyżej opisanym przypadku osoby z tą samą ulgą które miały niski dochód nie będą podlegać abolicji, natomiast z wysokim dochodem otrzymają abolicję.

--- Koniec cytatu ---

bo jeśli dobrze zrozumiałam tu chodzi oto, ze jeśli 2 osoby miały ulgę 15 000 kr/ msc, pierwsza zarabiała 14 999/msc i nie obejmie go abolicja PL, a druga zarabiała 15 001 i ta abolicja go już obejmie ...a podatek w PL zapłaciły jednakowy... ( tak to rozumiem ) Klingonie czy mam racje????

ale ja nie wiem czemu tak tego dochodzę.... zapłaciłam przecież trochę podatku 38 % ... pozdrowienia z samego rana .

Klingon:
Tak wynika z cytatu z artykulu, chociaz watpie zeby abolicja zostala wprowadzona w tej formie, bo jest to niesprawiedliwe - tylko ludzie z niskimi dochodami nie beda objeci abolicja i zaplaca podatek. ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej