Ogólne > Podatki
Abolicja podatkowa
Klingon:
To przeczy zdrowemu rozsądkowi, jeżeli ustawa nie obejmie osób z dochodami poniżej kwoty wolnej. Kiedy jednak definitywnie będzie rozstrzygnięte, że ustawodawcy nie mają zdrowego rozsądku, to można zmniejszyć kwotę wolną i zapłacić 1 kr. duńskiego podatku. ;D Z tym jednak trzeba poczekać bo niewykorzystana kwota wolna jest przenoszona na następny rok podatkowy (nie znam szczegółów).
mixi:
mam pyatnie do ludzi pracujacych w danii w tamtym roku, jak wielu z was sie nie rozlicza z PL, czekajac na abolicje, albo na szczescie?
syla dania:
Mam pytanko do kiedy trzeba rozliczyć się w Danii.
z góry dzięki.
lilianka:
chyba do konca kwietnia.
lilianka:
no i padło pytanie :Czy abolicja w zaproponowanym kształcie zachęci Polaków do powrotu z emigracji? ????
wiedziałam ze z ta abolicja oto chodzi.,widza ze nie ma kto zarabiac na emerytutury i na kraj :) ale w kraju sytuacja nie uległa duzemu poprawieniu, wiec nie wiem czy abolicja wielu skusi do powrotu...
no i to :Dlaczego podatnik wraz z wnioskiem o przyznanie abolicji będzie musiał przedstawiać dokumenty potwierdzające zatrudnienie za granicą i zapłacenie tam podatku?
beda mieli w garsci Polaków pracujacych za granica, bez wysiłku,i trudu beda wiedzieli gdzie ktoś przebywa, po co i dlaczego...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej