Ogólne > Rodzina ...
mlode mamusie w Danii
Quit:
A to jest twoj lekarz rodzinny?? To troche dziwne, ze sie tak tlumaczy, ale moja np. tez ma duzo pacjentow i wiem, ze na wizyte musze si umowic z 2 tygodnie wczesniej, ale AKUT zawsze przyjmuja.
mala_z_Aarhus:
Chodzi o lekarza pierwszego kontaktu - tego, ktore wybrala pani w Folkeregister?
Czasem moga sie zdarzyc dosc dlugie okresy czekania - tydzien, 8 dni, ale nie moze on odmowic zarejestrowania.
anka.p:
Tak chodzilo mi o lekarza pierwsze kontaktu. Moja lekarka jest na urlopie wiec wysyla pacjentow do innego lekarza a wlasnie ten nie ma miejsc, trudno bede jeszcze probowac sie zarejestrowac. Dziekuje wam za odpowiedz
mala_z_Aarhus:
Musi wyznaczyc pani termin. W innym wypadku niech poda innego lekarza, ktory ma obowiazek pania przyjac. Inaczej mozna sie poskarzyc Sundhedsvæsenets Patientklagenævn.
Prosze przypomiec o tym lekarzowi.
marti:
Moja kolezanka tez ma zawsze problem z lekarzem, bo wlasnie nie ma terminow. Ale zawsze mozna powiedziec ze to jakis wazny przypadek i powinni przyjac. Moze to zalezy ile lekarzy pracuje w przychodni i jak duzo ludzi maja pod soba. Ja ostatnio dzwonilam w piatek rano i wizyte mialam na 12:00 tego samego dnia.
No i wlasnie po tej wizycie troche sie zdziwilam, bo tu w czasie ciazy tak malo sie chodzi do lekarza. No i wizyty u poloznej, prosze napiszcie jak to wyglada z ta polozna? Mam sie wlasnie do niej umowic na wrzesien..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej