Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (30/145) > >>

marti:

--- Cytat: gregia w 15 Wrz 2008, 17:03:30 ---Madziu dziekuje za odpowiedz. Bede mieszkac w Herning a Ty gdzie mieszkasz? Mam nadzieje ze w miare szybko sie zaklimatyzuje a jak z tym było u Ciebie :)

--- Koniec cytatu ---

Gregia w takim razie jak już bedziesz w Danii to się odezwij.. Ja mieszkam bardzo blisko Herning.. Też będę mamusią za kilka miesięcy, więc na pewno znajdziemy wspólne tematy do rozmów.. Co do zaaklimatyzowania się, to myśle że to zależy od osoby.. Ja się już w miarę przyzwyczaiłam, choć czasami tesknie za rodziną w Polsce.. Ale jak bedziecie tu z mężem całą rodziną, to na pewno będzie Ci latwiej..

RybkaWillego:
Hej magi.
Ja też mam 26 lat i mieszkam z mężem na Amager. 8 tygodni temu urodziła nam się córeczka. Jeżeli masz ochotę pogadać lub spotkać się to pisz na priva. Pozdrawiam

gregia:
Marti na pewno sie do Ciebie odezwe jak bede na miejscu :) Fajnie wiedziec ze bedzie skim poplotkowac :D ;D

gosc:

--- Cytat: patsy w 13 Wrz 2008, 17:46:31 ---chciałabym sie dowiedzieć czy w Danii tak jak w Polsce kobieta w ciąży jest pod  "ochroną" jeżeli chodzi o pracę!tzn. czy można lub nie można jej zwolnić!

--- Koniec cytatu ---
mnie tez to bardzo interesuje, może ktoś zna odpowiedź?

aniulka@25:
Witam wszystkich:-) Jestem w Danii od dwoch latek i powoli przyzwyczajam sie do mieszkania z dala od rodziny:-( A od momentu urodzenia syneczka zaczelam patrzec na wszystko zupelnie inaczej:-) Mam tutaj kochanego mezczyzne cudowne dzieciatko czyli swoja malutka rodzinke czego bardziej do zycia potrzeba:-) Teskni sie za rodzina w Polsce ale ta tutaj rekompensuje caly bol i sprawia ze chce sie zyc:-) Czlowiek uklada sobie zycie w nowym kraju i najwazniejsze ze nie zaluje tego, potrzeba tylko porozmawiac z takimi osobami jak na tym forum zeby wiedziec ze nie jest sie samym i nie tylko ty podjelas taka decyzje :D.
Pozdrawiam wszystkie przyszle i mlode mamusie Trzymajcie sie cieplutko:-) Jezeli ktoras z was mieszka w okolicach Ringsted lub Roskilde to smialo piszcie . Ja mieszkam w malej miescince o nazwie Tingerup :-) ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej