Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (37/145) > >>

anha:

--- Cytat: lilia w 12 Lis 2008, 20:44:47 ---a dlaczego, dziewczyny, nie chcecie karmić piersią ???
--- Koniec cytatu ---
Może będę nieuprzejma ale powiem,że wybór sposobu karmienia dziecka należy tylko i wyłącznie do jego matki.
I ewentualnie do lekarza,jeżeli istnieją jakieś przeciwskazania do karmienia piersią.
I NIKOMU NIC DO TEGO  >:(

Lilia to się nazywa terror laktacyjny,który kwitnie w polskich szpitalach.To powinien być wybór a nie nakaz.

Tula:
Oczywiscie, ze to wybor matki. Natomiast matka powinna byc swiadoma tych wartosci, jakie sie w jej mleku znajduja, a o czym juz pisala Lilia.

anha:
Masz rację Tula ale jeżeli matka podejmie decyzje o nie karmieniu piersią to nie ma prawa być potępiona i nazwana wyrodną matką.

RybkaWillego:
Każda matka wie co jest najlepsze dla jej maleństwa. Dlatego to właśnie matka i tylko ona powinna decydować , w jaki sposób będzie karmiła swoją pociechę. Nikt nie powinien jej potępiać ani osądzać jej decyzji.

Pozdrawiam wszystkie karmiące piersią mamy (tak jak ja) i te nie karmiące piersią też.

aniulka@25:
Ja karmie swojego synka piersia juz 4 miesiace niedlugo zacznie sie 5 i chcem mu wprowadzac nowe jedzonko. Mleko sztuczne pozwoli mi powrocic do pracy :-) Niestety swojego mleczka juz nie mam za duzo i synek sie nie najada brakuje mu jedzonka i musze go dokarmiac wiec musimy przejsc na sztuczne:-( .
 Uwazam ze karmienie dziecka czy piersia czy butelka to kazdej matki indywidualna sprawa nie zawsze mozna karmic piersia. Wazne jest zeby dziecko przybieralo na wadze i bylo zdrowiutkie :-)
Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej