Ogólne > Rodzina ...
mlode mamusie w Danii
aneczka:
Pytanie nie do Mnie skabusewane ale moge pomoc w odpowiedzi :) Ja jestem w 29 tygodniu ciazy tylko ze ciaze od poczatku mam prowadzona tu w Danii wiec nie mialam karty ciazowej polskiej, wydaje Mi sie ze gdybys miala ja przetlumaczona na jezyk angielski to zadnych problemow miec nie powinnas, co do testu obciazenia glukoza nie mialam tego robionego do tej pory, napewno powinnas o tym powiadomic lekarza. Jezeli chodzi o USG mi lekarka powiedziala ze w 20 tyg nie jest ostatnio USG ze napewno bede miala jeszcze jedno a jak bedzie potrzeba to i wiecej. Narazie nie wiem dokladnie kiedy bede miala ale jutro mam wizyte wiec sie zapytam
ania85:
Dziekuje Ci bardzo Aneczko za odpowiedz.Apropo polskiej karty ciazy wszystkie badania maja swoje skroty,mysle ze znane wszytkim lekarzom,wiec moze akurat z tym nie bedzie problemu.
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---No i jeszcze to usg.Pisalyscie dziewczyny ze ostatnie usg robi sie tu w 20 tyg,czy w takim razie nie bede juz miala szans na to badanie
--- Koniec cytatu ---
Na początku lutego jestem umówiona na usg połówkowe (21tdz.) a potem na następne w 26tyg. więc to chyba nie do końca prawda,że na dwudziestym tyg. się kończy badanie usg.
Idź do rodzinnego,potem Cię skierują w odpowiednie miejsca (położna,badania krwi i moczu,usg).
Co do badania obciążenia glukozą to zapomniałam się o to zapytać więc nie wiem.
aneczka:
Dlatego najlepiej abys poszla do swojego lekarza rodzinnego on napewno Cie pokieruje tam gdzie trzeba.
ania85:
Dziekuje Wam dziewczyny:)Wlasnie tak zrobie.Jestescie wspaniale:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej