Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (13/145) > >>

zyrafffkaa:
Karola ja mieszkam w Brøndby Strand a rodzilam w Glostrup :)

megi_s:
Witam wszystkie mamy w Danii!!!!!Ja za niedługo bo około 2 tygodnie dołaczę również do tego grona..Mieszkam w Kopenhadze od niedawna.Troche sie obawiam jak to wszystko w szpitalu sie potoczy.Ale z tego co nasłuchałam sie o porodach w Polsce od znajomych to mam tylko nadzieje że tutaj bedzie lepiej.Ja osobiście nie leżałam nigdy w duńskim szpitalu ale odwiedzałam męża leżacego w tutejszym szpitalu i byłam mile zaskoczona sposobem w jakim zwracali sie do mnie zarówno lekarze jak i pielęgniarki(mimo że nie znam duńskiego)jak i całą opieka nad chorym mężem.Może podzielą sie swoimi doświadczeniami obecne mamy.Ja bede rodzić w szpitalu w Herlev.Może któraś mama z forum tutaj już rodziła????Dzieki za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Edytam:
Witam.
Dołączę do polskich mam w Arhus za ok. 2 tygodnie. Mam prawie 2 rocznego synka (20 mies.). Mąż pracuje prawie codziennie, więc chętnie spotkam się z innymi mamusiami w piaskownicy czy w parku.

zyrafffkaa:
megi_s ja rodzilam w Glostrup i z opieki jestem bardzo zadowlona. Wszystko o co pytalam to sie dowiedzialam, co chwile ktos przychodzil do pokoju zeby porozmawiac i zobaczyc jak sie ma kruszynka,sprawdzic jak idzie karmienie itp. naprawde wspaniale.. a porod rowniez odbierala mi super polozna :D pozniej tylko na drugiej zmianie gorsza byla ale to juz na sama koncowke... :) Zycze spokojnego i szybkiego rozwiazania.

megi_s:
 :) Dzięki zyrafffkaa za odpowiedz.Trochę mnie uspokoiłaś.Obym tylko ja nie trafiła na jakąś dziwna położną   ;)
A przy okazji może podpowiesz mi jakie rzeczy zabrać ze sobą do szpitala??Jak zapytałam o to położną to mi odpowiedziała że nie ma takiej listy i żebym poszukała w internecie.
Jak się ma twój bobasek?? Ile ma już miesięcy??Zazdroszczę ci że masz już poród za sobą.Pozdrowienia dla Was.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej