Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (137/145) > >>

aisak:

--- Cytat: 1990 w 12 Sie 2013, 10:18:43 --- 

Wcale nie usprawiedliwiam electre...Czytajac jej post pierwsza mysl jaka mi przyszla na mysl to to,ze kolejna osoba chce od panstwa cos za darmo-cos wyludzic,lecz druga mysl mi przyszla,ze mozne ktos jej jakis glupot naopowiadal co to jej sie bedzie nalezalo przyjezdzajac tu,kto wie?dlatego wiec moze spytala tu na forum....   

--- Koniec cytatu ---
Tak czesto bywa, ze Polak Polakowi glupoty naopowiada, jeszcze w Polsce. I potem taka osoba, rzeczywiscie bez zlych intencji,mysli, ze jej sie to nalezy, jak psu kosc, wiec naiwnie pyta, a my dostajemy alergii, tudziez bialej goraczki :D

happybeti:
Idris, napisałaś to, co mi się cisnęło pod palce, ale z braku czasu zrezygnowałam ze szczegółowego komentarza.

Poza tym jeszcze jedno.
Elektra tak całkiem "świeża" w Danii nie jest, sama pisała, że już tu kiedyś była z  chłopakiem (co to znaczy , że "była" i na jakich zasadach, tego nie wyjaśnia ;)) .
No, to powinna coś- niecoś wiedzieć, jak tu wszystko działa, nie?

Jomir:

--- Cytat: aisak w 12 Sie 2013, 09:47:02 ---Dostanie pelna kwote, jesli spelnia warunki. EU zakwestionowala  dunskie proby ogranicznia. Pisano o tym juz nie raz na forum.

--- Koniec cytatu ---
Naprawde sie zmienilo???
Ma sie zmienic, jeszcze nie oznacza, ze sie zmienilo. I jak sie zmieni.
Poki co takie sa reguly:
https://www.borger.dk/Sider/Boerne-ungeydelse-regler-udlaendinge.aspx

A ostatnia obowiazujaca ustawa jest z 2010 roku:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=130670

Jak pisalam, Unia naciska, Dania kombinuje. Poki  co jest jak jest.
A jest masowa wymiana koszulek miedzy partiami.
Jeszcze raz zacytuje Edyte: "Wszystko sie moze zdarzyc..."

Jomir:

--- Cytat: aisak w 12 Sie 2013, 10:15:32 ---Wchodzi tu wielu moich i ... nie tylko moich znajomych ;). Lub tez wspolnych znajomych...  :D

No nie do konca tak, ze tlumacze ( chociaz czasami tak...) , tylko przekonuje, zeby weszli, zadali pytanie i sie nie bali...

Inaczej to wyglada, jak tu sie znamy i wiemy, ze nikt nie ma zamiaru wywyzszac sie, ani dokopac, a inaczej z zewnatrz... Chodzi mi tylko i wylacznie o argumenty ad personam. A tu sie pojawily...

--- Koniec cytatu ---
A nie lepiej ze znajomymi rozmawiac na inne tematy, a forum traktowac jako inna rzeczywistosc???

Jomir:

--- Cytat: 1990 w 12 Sie 2013, 10:18:43 --- Irdis tyle czasu juz tu jestes na tym forum i musialas szukac i sprawdzac czy jestem nowa???   

Wcale nie usprawiedliwiam electre...Czytajac jej post pierwsza mysl jaka mi przyszla na mysl to to,ze kolejna osoba chce od panstwa cos za darmo-cos wyludzic,lecz druga mysl mi przyszla,ze mozne ktos jej jakis glupot naopowiadal co to jej sie bedzie nalezalo przyjezdzajac tu,kto wie?dlatego wiec moze spytala tu na forum....   

Co do pieniedzy z panstwa to ja tej kasy nie dostawalam, na moje konto to nie wplywalo! wiec nie nie mow ze korzystalam   
                    MIlego Dnia

--- Koniec cytatu ---
Podziekowalam przez przypadek.
Jezeli, jak twierdzisz ktos komus naopowiadal glupot, to czemu uwazasz "prostowanie" informacji za okaz wrogosci???
Coz, prawda nie zawsze pasuje, ale chyba trzeba ja przyjac, a nie sie obruszac???
Betti, pieknie odpisala dziewczynie, ujmujac sprawe calosciowo. Ale nikt nie raczyl jej nawet podziekowac. Coz, zabraklo w poscie Betti przyklasku i zdania "dawaj, bedzie dobrze , tu kasa z nieba spada". Niestety tak nie jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej