Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (142/145) > >>

Idris:
Electra, ja naprawdę rozumiem Twoją chęć bycia razem ale sama przyznasz ocknelas się trochę za późno i zastanów się czy gra jest warta świeczki mam na myśli to przysparzanie sobie stresu i problemów zaraz przed porodem.
Skup sie teraz nad tym co was czeka, a chłopak niech się zabierze za poszukanie mieszkania i załatwienie meldunku dla siebie wtedy na spokojnie dojedziecie do niego już w dwójkę i na pewne. Po co się spieszyć teraz?
Nie wiem ile Twój chłopak pracuje ale niech się dowie czy nie przysługuje mu urlop taciezynski. O ile się orientuję pierwsze dwa tygodnie.
Oczywiście, że nie trzeba mieć żółtej karty idąc do lekarza, jeśli masz pozwolenie na pobyt i ważny cpr mówisz tylko swój cpr, system widzi wszystko  :D

aisak:

--- Cytat: Idris w 12 Sie 2013, 20:48:18 ---Electra, ja naprawdę rozumiem Twoją chęć bycia razem ale sama przyznasz ocknelas się trochę za późno i zastanów się czy gra jest warta świeczki mam na myśli to przysparzanie sobie stresu i problemów zaraz przed porodem.
Skup sie teraz nad tym co was czeka, a chłopak niech się zabierzemy za poszukanie mieszkania i załatwienie meldunku dla siebie wtedy na spokojnie dojedziecie do niego już w dwójkę i na pewne. Po co się spieszyć teraz?
Nie wiem ile Twój chłopak pracuje ale niech się dowie czy nie przysługuje mu urlop taciezynski. O ile się orientuję pierwsze dwa tygodnie.
Oczywiście, że nie trzeba mieć żółtej karty idąc do lekarza, jeśli masz pozwolenie na pobyt i ważny cpr mówisz tylko swój cpr, system widzi wszystko  :D

--- Koniec cytatu ---
Nareszcie glos rozsadku bez argumentow ad personam, uff. Dziekuje :)

electra_89:

--- Cytat: Idris w 12 Sie 2013, 20:48:18 ---Electra, ja naprawdę rozumiem Twoją chęć bycia razem ale sama przyznasz ocknelas się trochę za późno i zastanów się czy gra jest warta świeczki mam na myśli to przysparzanie sobie stresu i problemów zaraz przed porodem.
Skup sie teraz nad tym co was czeka, a chłopak niech się zabierze za poszukanie mieszkania i załatwienie meldunku dla siebie wtedy na spokojnie dojedziecie do niego już w dwójkę i na pewne. Po co się spieszyć teraz?

--- Koniec cytatu ---
No ja nie powiedziałam, że tam jadę i koniec, próbuję dowiedzieć się tylko czy jest dla mnie tam jakaś szansa no i z tego co widzę zdania są podzielone - jedni czekali tydzień, inni ponad miesiąc, więc zdaję sobie z tego sprawę, że nie ma co liczyć na fart :)

Idris:

--- Cytat: electra_89 w 12 Sie 2013, 21:45:40 ---No ja nie powiedziałam, że tam jadę i koniec, próbuję dowiedzieć się tylko czy jest dla mnie tam jakaś szansa no i z tego co widzę zdania są podzielone - jedni czekali tydzień, inni ponad miesiąc, więc zdaję sobie z tego sprawę, że nie ma co liczyć na fart :)

--- Koniec cytatu ---
Electra szanse moze i jakies sa, ale powiedzialabym dyskusyjne. Macie miesiac na zalatwienie meldunku dla chlopaka, ciekawe czy i tez mieszkania? Zalatwienie pozwolenia na pobyt dla Ciebie, meldunku dla Ciebie, wybor lekarza a potem szpitala. Bardzo napiety grafik, bez zadnej pewnosci, ze dziecko zechce sie do niego dostosowac. Ja wiem, ze ludzie przekazuja bardzo optymistyczne informacje, ale czesto niewiele majace wspolnego z rzeczywistoscia. Swoja droga wiesz jak dziala sluzba zdrowia tutaj? Jaka jest opieka na ciezarna i podczas porodu, ze o porodach ambulatoryjnych nie wspomne?

Jomir:
Idris, jaki misiac? I Ty to mowisz???
Miesiac to zostal do terminu porodu, ktory data mniej wiecej orientacyjna jest. Dziewczyna za dwa tygodnie moze juz urodzic "o czasie". Jak dla mnie to oni juz czasu nie maja.
Ze nie wspomne, ze podroz w osmym miesiacu ciazy, tez bedzie miala wplyw na ta date.
W najlepszym wypadku ze Szczecina 6-8 godzin ( w zaleznosci gdzie) , a z centrum Polski???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej