Ogólne > Podatki
Rozliczenie podatkowe
dunczyk21:
Witam!
Dostałewm w rozliczeniu rocznym racunek do zapłaty na rzecz Skatu 1700 Koron. Można jakoś tego uniknąć, mam na myśli np. odliczyć wyjazdy do Polski, wyżywienie etc.?? Muszę jakos to udokumentować. Prosze o jakiekolwiek wskazówki. Dziękuje z góry.
kopenhaga2500:
hej
masz prawo do ulg ze wzgledu ze jestes z polski jednak nie znam twojego przypadku to nie jestem w stanie ci pomoc.
to smieszna suma co im jestes winny jednak moze wszystkiego im nie podales i oni ci sa winni pieniadze.
warto sprawdzic a zwlaszcza w twoim przypadku jak nie znasz sie na rozliczeniu podatku w danii.
pozdr. robert
dunczyk21:
a Jakich informacji potrzebujesz? Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc bo z rozliczenia jestem zielony a w Skacie nie chca mi pomoc.
K3:
gdyby sie okazało, że nie masz nic do odliczenia, to i tak nie musisz tej kwoty teraz płacić: zawsze pozostaje możliwość zmniejszenia "fradragu" w następnym roku podatkowym, SKAT sam sobie wtedy pobierze należny podatek, a ty nie zauważysz różnicy (jakieś 150DKK miesięcznie)
Klingon:
Było wiele razy o ulgach. Mając tymczasowe miejsce pracy można otrzymać bardzo duże ulgi, w przeciwnym przypadku chyba tylko za dojazdy do pracy jezeli ponad 24 km dziennie. Zostanie doliczone 7% odsetek jeżeli nie zapłacisz przed 1 lipca 2008.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej